Като един от един от тримата българи, благодарение на които страната ни бе приета в JRE-Jeunes Restaurateurs, Владислав Пенов се включва във форума за висша кулинария GastronomiX

Вие сте ценител на кулинарните изкушения, искате да навлезете в професионалните среди на шеф-готвачите, а гастрономията е Вашата философия? Ако това е така, то сигурни сме, че когато чуете думата „Космос“, се сещате не за какво да е, а за едноименния ресторант в Столицата, носещ това космическо име и неповторимите ястия, които всеки от нас има възможност да дегустира там.
Е, имаме новина за Вас! Главният готвач на ресторант Космос шеф Владислав Пенов ще участва във форума за висша кулинария GastronomiX, който стартира на 18 февруари в рамките на хорека изложение СИХРЕ. Организатори са Интер Експо Център и Българската асоциация на професионалните готвачи, а основен партньор е фирма AVA-M.
Именитият българин ще се включи в третия му ден, 20 февруари, в компанията на шеф-готвач Веселин Калев, благодарение на JRE. Тук е мястото да отбележим, че в началото на миналата година именно шеф Владислав Пенов, с ресторант Космос, бе един от тримата родни готвачи, благодарение на които България бе присъединена към престижната международна асоциация JRE-Jeunes Restaurateurs.
Близо 20-годишен професионален път

Шеф Владислав Пенов започва професионалната си кариера на кулинар през 2006 г. В продължение на девет години работи в престижни ресторанти в България и през 2015 г. заминава за Бристол. Там в рамките на 6 месеца работи в Brasserie Blanc, след което получава покана да се присъедини към екипа на новооткрития ресторант Космос. Главен готвач е на ресторанта от 2018 г., който под негово ръководство става три пъти носител на престижната награда на “Ресторант на годината”.
Събитието с Владислав Пенов е сред ключовите в програмата на GastronomiX 2025
Шеф Владислав Пенов ще излезе на сценаната на форума за висша кулинария GastronomiX на 20 февруари. Началото на участието му е в 13:10. В продължение на 40 минути той ще развие и представи концепцията и професионалната си философия. Ако и вие искате да се срещнете с него, е достатъчно да вземете билета си през www.iec.urboapp.com или от касите на Интер Експо Център.

На 20 февруари: шеф-готвачът Веселин Калев, един от посланиците на България пред JRE, представя своите концепции
Над 120 участници се включват в очаквано от хорека сектора изложение
За първи път: майстори-ножари се събират от 18 февруари в Интер Експо Център
Българското хорека изложение СИХРЕ 2025 ще се проведе от 18 до 21 февруари
Световни кулинари представят „Средиземноморието – море от вкусове“ на GastronomiX 2025
Хорека секторът се подготвя за изложение СИХРЕ 2025