Награждаваният с отличието „Ресторант на годината“ Веселин Калев е един от тримата, проправили пътя на страната ни в JRE-Jeunes Restaurateurs през 2024г.

Известен е с уменията и професионализма си в България и чужбина. Отличаван нееднократно на българско и чуждестранно ниво. Той е един от тримата, благодарение на които страната ни е поставена на картата на международната асоциация JRE-Jeunes Restaurateurs. Сигурни сме, че вече сте се сетили, на кого ще посветим следващите редове. Шеф-готвачът Веселин Калев.
Шеф-готвач в ресторант aEstivum, част от Zornitza Family Estate, точно преди една година – в началото на 2024г., Веселин Калев и ресторант aEstivum стават част от от JRE – една от най-престижните организации в кулинарния свят на Европа, обединяваща над 350 първокласни ресторанти и талантливи главни готвачи.
На сцена „GastronomiX“ излиза шеф-готвач Веселин Калев

Отново благодарение на JRE шеф-готвач Веселин Калев ще бъде сред кулинарните виртуози на форума за висша кулинария GastronomiX, които ще се проведе от 18 до 21 февруари в рамките на хорека изложение СИХРЕ. Реализиран от Интер Експо Център и Българската асоциация на професионалните готвачи, форматът, чийто основен партньор е AVA-M, ще ни срещне с Веселин Калев в третия си ден – 20 февруари, от 13:10. До 13:50, заедно с шеф Владислав Пенов, ще разкрие повече за концепцията за членство в JRE-Jeunes Restaurateurs, наградите и посещението.
Носител на отличието „Ресторант на годината“
Стартирал професионалния си път на 20 години, в кариерата си, заедно с шеф Емил Минев, шеф-готвач Веселин Калев и ресторанта „Талисман“, е награден с отличието „Ресторант на годината“. Професионалният му път го отвежда в Германия, където е единственият чужденец в екипа, воден от шеф Томас Келерман – носител на две звезди Michelin. През 2020 г. е треньор на екипа, спечелил българското издание на престижното състезание за готвачи Bocuse d’Or.

Над 120 участници се включват в очаквано от хорека сектора изложение
За първи път: майстори-ножари се събират от 18 февруари в Интер Експо Център
Българското хорека изложение СИХРЕ 2025 ще се проведе от 18 до 21 февруари
Световни кулинари представят „Средиземноморието – море от вкусове“ на GastronomiX 2025
Хорека секторът се подготвя за изложение СИХРЕ 2025