„Средиземноморието – море от вкусове“ е темата, която четири дни ще завладява вниманието ни
Започват изложенията на хорека сектора, обзавеждането и интериора – СИХРЕ и ЕКСПОМЕБЕЛ
Впечатляващи опаковки за успешни търговски стратегии
Олимпорт – автентичният вкус на Средиземноморието!

Световни кулинари представят „Средиземноморието – море от вкусове“ на GastronomiX 2025

От 18 до 21 февруари, в рамките на хорека изложение СИХРЕ, форумът за висша кулинария ни среща с водещи имена в гастрономията, които се впускат в епичното пътешествие „Средиземноморието – море от вкусове“.

 
„Средиземноморието – море от вкусове“ е темата, която четири дни ще завладява вниманието ни
„Средиземноморието – море от вкусове“ е темата, която четири дни ще завладява вниманието ни

Кулинарията е Вашата страст и призвание? Искате да се запознаете с техниките, философията и познанията на водещи кулинари? Е, запазете си датите от 18 до 21 февруари – датите на форума за висша кулинария GastronomiX, в рамките на хорека изложение СИХРЕ. Специално за него с визиите си за Средиземноморието в България идват кулинарите от световна величина Executive сhef Stilianos Dingas, Chef Христо Фильов, Executive сhef Öner Çulfaz, Executive chef Ameur Еltaief, Executive chef Essam Sayed Mohamed, Executive chef Husameddin K. H. Bassalat, Meat Illusion chef George Lorenzos, Executive chef Zeynep Ceren Akkök, Executive chef Sambri Takouk и chef David Veenstra.

Те ще представят България, Гърция, Турция, Египет, Тунис, Палестина и Холандия. И ще ни поведат на кулинарно пътешествие из Средиземноморието, тъй като GastronomiX поставя акцент на темата „Средиземноморието – море от вкусове“.„Достъпът до GastronomiX 2025 ще бъде с билети, достъпни на www.iec.urboapp.com“, информират организаторите Интер Експо Център и Българската асоциация на професионалните готвачи. Билетът дава и пълен достъп до изложението за хотелско, ресторантско и кетъринг оборудване СИХРЕ.

Българинът, който вече е в екипа най-добрия ресторант в света за 2023г и визията му за Средиземноморието
Chef Христо Фильов
Chef Христо Фильов

С цялата си енергия в GastronomiX 2025 и визията си за Средиземноморието се впуска Chef Христо Фильов. Възпитаник на Софийската професионална гимназия по туризъм и Foundation Uccelin, съвсем скоро ще се присъедини към Central – ресторантът, определен за N:1 в света за 2023г.

„Благодарение на фондацията имах възможност да работя и да трупам опит в едни от най-добрите ресторанти в света като: Central, Frantzen, Hotel de Ville и Schloss Schauenstein“, споделя българинът. В кариерата си той е печелил отличията „Най-добър готвач на България“ и „Най-добър Кулинарен отбор“ по 2 пъти и веднъж най-добър млад готвач на България. Представял е и България като коми на европейските квалификации на Bocuse d’or.

Президентът на Гилдията на професионалните готвачи на гръцката гастрономия, Executive сhef Stilianos Dingas
Executive Chef Stilianos Dingas е носител на звезда Michelin, Златен международен медал на GTBB и много др
Executive Chef Stilianos Dingas
PRESIDENT CCHG
PRESIDENT HCF
Executive Chef STILIANOS DINGAS

„Моята визия е разпространението на гръцката традиционна гастрономия, в съчетание със съвременните тенденции и практики, но със запазване на традиционния елемент на гръцката кухня“, споделя Executive Chef Stilianos Dingas.

Възпитаникът на Le Cordon Bleu Madrid с 32 години опит е образец на отдадеността към кулинарията и днес е Executive chef R&D в Artemisia Spices. Притежава звезда Michelin и Златен международен медал на GTBB. Президент е на Гилдията на професионалните готвачи на гръцката гастрономия и вицепрезидент на Федерацията на професионалните готвачи на Гърция. Като член на световни федерации, съдия по гастрономия, автор и водещ на предавания, преподавател и иноватор с трудове, изучавани по целия свят, той също ще развие визията си за Средиземноморието.

VICE PRESIDENT CCHG Meat Illusion Chef GEORGE LORENZOS
VICE PRESIDENT CCHG
Meat Illusion Chef GEORGE LORENZOS
Първият в Гърция Meat Ιllusion Chef

За GastronomiX 2025 у нас пристига и първият в Гърция Meat Ιllusion Chef – George Lorenzos. Той е вицепрезидент на Гилдията на професионалните готвачи на гръцката гастрономия (CCHG), касиер на Федерацията на професионалните готвачи на Гърция (HCF), официален съдия на WOACS и съосновател на Academy of gastronomy в Гърция.

Той е първият автор на учебна програма за обучение по Meet Illusion в световен мащаб. Усилията му се увенчават и със златен медал от GTBB за иновацията на Meet Ιllusion като нова кулинарна техника.

С три рекорда Гинес, Executive Chef Öner Çulfaz доказва, че вкусът обединява народите
Executive Chef Öner Çulfaz е сертифициран международен съдия, участвал в над 300 международни кулинарни състезания
Executive Chef Öner Çulfaz
WICS & TAŞPAKON
GENERAL PRESIDENT

На сцената на GastronomiX 2025 и „Средиземноморието – море от вкусове“ ще се качи Executive Chef Öner Çulfaz като представител на Турция. Той събира различните кухни на света и доказва, че вкусът обединява народите. Има три световни рекорда на Гинес – за приготвяне на най-голямата баклава в света, най-голямата торта и 1453 предястия, заедно с екипа си. Президент е на TEŞPAKON (Федерация на професионалните готвачи, сладкари и пекари на Турция) и WICS (World Islamic Culinary Society – Световна ислямска кулинарна организация).

С над 30 години опит, Öner Çulfaz е международен съдия в над 300 международни кулинарни състезания. Създател е на най-големите гастрономически фестивали в страната си – над 360.

 
Executive chef Zeynep Ceren Akkök е сред най-популярните фигури в съвременната гастрономия на Турция
Executive chef Zeynep Ceren Akkök
Foreign relations consultant of TAŞPAKON
Посветена в турската национална кухня – Executive chef Zeynep Ceren Akkök

Едно от най-популярните имена в съвременната гастрономия на Турция и представител на новото поколение професионални готвачи също пристига за GastronomiX.

Executive chef Zeynep Ceren Akkök е консултант по международни отношения на TAŞPAKON.

Представител е на родината си в WICS и е отговорник за популяризирането на местни храни в Чанаккале.

Носителката на награда за предприемачество Avea My Life Idea 2009 координира и конкурса Gastro Bodrum Festival 2024.

TUNISIA CULINARY ASSOCIATES VICE PRESIDENT WICS BORD DIRECTOR Executive chef Ameur Eltaief
TUNISIA CULINARY ASSOCIATES VICE PRESIDENT
WICS BORD DIRECTOR
Executive chef Ameur Eltaief
Магията на Тунис и Executive Chef Ameur Еltaief не спира да реализира кулинарни проекти 

GastronomiX и „Средиземноморието – море от вкусове“ ще е мястото да опознаем кухнята на Тунис, благодарение на Executive chef Ameur Еltaief-вицепрезидентът на Tunisia Culinary Associates и Executive Chef Sambri Takouk.

Executive chef Ameur Еltaief е ключова фигура в световната кулинария от 20 години и с голям принос в кулинарията.

Днес е вицепрезидент на Tunisia Culinary Associates, директор на борда на WICS, координатор по финансовите въпроси на WICS, генерален директор на AMAL AL TEEB, международен съдия на WIICS и WICS, консултант и член на ATPAK в Саудитска Арабия и президент на HALAL STAR.

Епично пътешествие из Средиземноморието с Executive Chef Sambri Takouk
Executive Chef Sambri Takouk пристига в България за GastronomiX 2025
Executive Chef Sambri Takouk
Носител на E-Cristal Egypt

Носителят на E-Cristal Egypt, кулинарен инструктор и експерт по азиатска кухня Executive Chef Sambri Takouk е другият топ-кулинар, представящ Тунис на GastronomiX.

Страстта към готвенето го кара да изследва и овладява различни международни кухни.

След завършване на образованието си в Кайро изучава тънкостите на азиатската кухня в Academy Cilantro Indonesia.

Автор е и водещ на телевизионни предавания, готвач-консултант и очаквана с голям интерес личност в много 5-звездни хотели в Индия, Малайзия, Конго и др.

 Кариерата на Chef Essam Sayed Mohamed Nasrallah се развива в Египет и Саудитска Арабия.
Президент на Египетската Кулинарна Асоциация
Основател на Асоциация „Египетски готвачи – Червено море
Съдия в LE MONDALE DES ARTS SUCRÉS в Париж
Президентът на Египетската кулинарна асоциация Executive Chef Essam Sayed Mohamed Nasrallah

На най-високо ниво ще е представена Египет. От страната с над 5000 години история в България пристига Президентът на Египетската кулинарна асоциация Executive Chef Essam Sayed Mohamed Nasrallah. Специално за GastronomiX 2025 и „Средиземноморието – море от вкусове“.

 

Основател на Асоциация „Египетски готвачи – Червено море и Съдия в LE MONDALE DES ARTS SUCRÉS в Париж, пътят му започва от специаността „Туризъм и хотелиерство“ и Кулинарен център за обучение на готвачи.

Работил в много висококласни хотели в Египет и Саудитска Арабия, а днес – в Catrion, където отговаря за планирането и изпълнението на събития за всички VIP функции.

Паралелно с това е съдия в състезания, сертифициран кулинарен треньор и сертифициран главен готвач.

Executive Chef Husameddin K. H. Bassalat представя Палестина
За да стигне дотук, Executive chef Husameddin K. H. Bassalat подробно се впуска в тънкостите на кулинарията
Executive chef Husameddin K. H. Bassalat
Президент на WICS Палестина
Участник „Master Chef“ в Турция

Президент на WICS Палестина и участник „Master Chef“ в Турция, Executive Chef Husameddin K. H. Bassalat ще представи Палестина в София на GastronomiX 2025. Кулинарният виртуоз е изучавал тънкостите на гастрономията в три университета и има три различни степени по гастрономия.

Познавач на палестинската кухня и международната висша кулинария, той е отличаван в много международни състезания, а днес е и акредитиран международен съдия на кулинарни състезания и награждаван за приноса си в развитието на гастрономията. Какво ли е визията за Средиземноморието, която ще представи?

Завладяващ с енергията си – chef David Veenstra
Chef David Veenstra

Кариерата на chef David Veenstra стартира в горски ресторант. Обучавал се в кухните на различни ресторанти със звезди Michelin, творил кулинарни приключения на различни круизни кораби, управлявал собствен ресторант и работил като кулинарен съветник.

Той ще се включи с визията си за Средиземноморието. Днес той е известен по целия свят със замаха си на работа, организира демонстрации за клиенти, майсторски класове, създава телевизионна продукция и още и още.

Участието на толкова много световно признати кулинари в GastronomiX 2025 със сигурност ще даде възможност за голямо професионално и личностно израстване на присъстващите. Затова с интерес очакваме форумът за висша кулинария, чрез който през тази година ще направим истинска кулинарна раходка из „Средиземноморието – море от вкусове“.

Изложение СИХРЕ отново ще обедини целия хорека сектора от България и чужбина
Изложение СИХРЕ отново ще обедини целия хорека сектора от България и чужбина

Българското хорека изложение СИХРЕ 2025 ще се проведе от 18 до 21 февруари

ИАНМСП подкрепя българските компании, желаещи да участват с щанд на изложение СИХРЕ