18 февруари, вторник
Изложбена зала 1, сцена „GastronomiX“
11:00 – 12:00 Държава: Египет Тема: „Аромати и вкусове от Нил“ Шеф готвач: Executive chef Еssam Sayed Mohamed – президент на Египетската Кулинарна Асоциация, основател на Асоциация „Египетски готвачи – Червено море, съдия в LE MONDALE DES ARTS SUCRÉS в Париж. |
12:30 -13:10 Презентация: AVA-M Тема: Zero waste – Иновации и нови технологии в машините за вакумиране, Су Вид и Paco Jet Шеф готвачи: Лозан Павлов Иванов и Илиян Борисов Александров |
13:40 – 14:40 Държава: Турция Тема: „Турция – кръстопът на вкусове“ Шеф готвач: Executive Chef Öner Çulfaz и Chef Zeynep Ceren Akkök
|
15:00 – 16:00 Презентация: Fake French Шеф-готвач: Владимир Тодоров |
Сцена в Изложбена зала 2
11:00 Открит урок за хотели и ресторанти „Никой не е по-голям от хляба“ Лектор: инж. Светлана Генова Тема: Специални видове хляб
|
19 февруари, сряда
Изложбена зала 1, сцена „GastronomiX“
11:00 – 11:40 Държава: Холандия Тема на презентация: “Teleshko file shopska” – Телешко филе с българска шопска салата Шеф-готвач: chef David Veenstra |
12:00 – 13:00 Държава: Гърция Тема: „Там, където историята среща вкуса“ Шеф готвач:
|
13:30 – 14:10 Държава: България Тема: предстои да бъде обявена Шеф-готвач: шеф Христо Фильов |
14:30 – 15:30 Държава: Тунис Тема: „Когато слънцето докосне пясъка, се ражда екзотичната тунизийска кухня“ Шеф готвач: Executive chef Ameur Letaief и Executive Chef Sambri Takouk
|
16:00 – 16:40 Държава: Холандия Тема на презентация: Morocco/Tunisia (North Africa): “Tajin lahm aleajl almufakak -Крехко телешко рибайе с деконструиран тажин Шеф-готвач: chef David Veenstra |
Сцена в Изложбена зала 2
11:00 Открит урок за хотели и ресторанти: „Никой не е по-голям от хляба“ Лектор: инж. Светлана Генова Тема: Здравословни хлебни изделия:
|
20 февруари, четвъртък
Изложбена зала 1, сцена „GastronomiX“
10:30 – 11:10 Държава: Холандия Тема на презентация: Middle East/Levantine: Телешко филе и овкусяване с мастница и баба гануш Шеф-готвач: chef David Veenstra |
11:30 – 13:00 Държава: Гърция Тема: „С нов поглед към месото“ Шеф готвач: Executive Chef Stilianos Dingas и Meat Illusion Chef George Lorenzos
|
13:10 – 13:50 Презентация на JRE Jeunes Restaurateurs Тема: Membership concept, Mystery visits, Awards Шеф-готвач: шеф Владислав Пенов и шеф Веселин Калев
|
14:00 – 15:00 Презентация Делита Трейд Тема: Пшенично брашно с нисък гликемичен индекс Безглутенова пица с моцарела без лактоза Шеф-готвачи:
|
15:10 – 16:10 Държава: Египет Тема: „Кухнята на фараоните през вековете“ Шеф готвач: Executive chef Essam Sayed Mohamed Nasrallah
|
16:20 – 16:50 Държава: Холандия Тема на презентация: South Europe/Mediterranean, Spain: “Ternera inspirada paella”, Paella inspired dish with sweetbread – Вдъхновено от паеля ястие със сладкиши Шеф-готвач: chef David Veenstra |
17:00 – 18:00 НАГРАЖДАВАНЕ |
Сцена в Изложбена зала 2
11:00 Открит урок за хотели и ресторанти „Никой не е по-голям от хляба“ Лектор: инж. Светлана Генова Тема:
|
21 февруари, петък
Изложбена зала 1, сцена „GastronomiX“
11:00 – 12:00 Държава: Тунис Тема: „Богатите вкусове на Изтока в Североизточното Средиземноморие“ Шеф готвач: Executive chef Ameur Letaief – вицепрезидент на Тунизийската асоциация на професионалистите в кулинарното изкуство. |
12:30 – 13:30 Държава: Турция Тема: „Сладкият вкус на Изтока“ Шеф готвач:Executive chef Öner Çulfaz и Chef Zeynep Ceren Akkök Executive chef Öner Çulfaz – президент на една от най-многобройните кулинарни федерации в света, TEŞPAKON (Федерация на професионалните готвачи, сладкари и пекари на Турция), и президент на международната WICS (World Islamic Culinary Society). Chef Zeynep Ceren Akkök – консултант по международни отношения на TAŞPAKON и представител на Турция в WICS. |
14:00 – 15:00 Държава: Египет, Турция, Гърция, Тунис Тема: Рецепта FUSION на Средиземноморието Шеф готвач: с участието на всички готвачи от програмата |
15:30 – 16:30 Държава: Гърция, Турция, Тунис, Египет Тема: „Култура и кулинария на Средиземноморието“ Шеф готвач: с участието на всички готвачи от програмата |
Сцена в Изложбена зала 2
11:00 Открит урок за хотели и ресторанти „Никой не е по-голям от хляба“ Лектор: инж. Светлана Генова Тема:
|
Chef Христо Фильов
- Възпитаник на Софийска професиона гимназия по туризъм
- Най-добър готвач на България – двукратен шампион
- Най-добър кулинарен отбор – двукратен шампион
- Най-добър млад готвач на България за 2017 г.
- Представя България като коми на европейските квалификации на Bocuse d’or
Executive Chef STILIANOS DINGAS
- Вицепрезидент на Федерацията на професионалните готвачи на Гърция
- Президент на Гилдията на професионалните готвачи на гръцката гастрономия
- Член на Световната федерация на професионалните готвачи;
- член на комисията на Организацията по туризъм на Гърция като одитор за сертифициране на гръцката кухня в ресторантите;
- Официален съдия по гастрономия на Световната федерация на професионалните готвачи WOACS
- Носител на върховното признание – звездата Michelin, Златен международен медал на GTBB за развитие и разпространение на гръцката кулинария и множество други
- Автор и водещ на телевизионните предавания „Любимо ястие“ и „Meet the Chef“ в Гърция
- Преподавател в Horeca Academy и е съосновател на Academy of Gastronomy – единствената школа за висока кулинария в Гърция
Executive Chef ÖNER ÇULFAZ
- Президент на една от най-многобройните кулинарни федерации в света, TEŞPAKON (Федерация на професионалните готвачи, сладкари и пекари на Турция)
- Президент на международната WICS (World Islamic Culinary Society – Световна ислямска кулинарна организация)
- Сертифициран международен съдия, участвал в над 300 международни кулинарни състезания
Executive chef AMEUR LETAIEF
- Вицепрезидент на Tunisia Culinary Associates
- Директор на борда на WICS. Координатор по финансовите въпроси на WICS. Генерален директор на AMAL AL TEEB
- Международен съдия на WIICS и WICS. Консултант и член на ATPAK в Саудитска Арабия
- Президент на HALAL STAR
Executive Chef ESSAM SAYED MOHAMED
- Президент на Египетската Кулинарна Асоциация
- Основател на Асоциация „Египетски готвачи – Червено море
- Съдия в LE MONDALE DES ARTS SUCRÉS в Париж
- ПАРИЖ НА СЛАДКИ
Meat Illusion Chef GEORGE LORENZOS
- Вицепрезидент на Гилдията на професионалните готвачи на гръцката гастрономия (CCHG)
- Касиер на Федерацията на професионалните готвачи на Гърция (HCF);
- Официален съдия на WOACS world (World Association Of Chefs Societies)
- Съосновател на Academy of gastronomy в Гърция
- Първият в Гърция Meat Ιllusion Chef
- Първият автор на учебна програма за обучение по Meet Illusion в световен мащаб
- Награден с престижния златен медал от организацията GTBB за иновацията на Meet Ιllusion като нова кулинарна техника
Executive chef ZEYNEP CEREN AKKÖK
- Консултант по международни отношения на TAŞPAKON
- Представител на Турция в WICS
- Носителка е на наградата за предприемачество „Avea My Life Idea 2009“
- Координатор е на конкурса „Gastro Bodrum Festival 2024“
Chef David Veenstra
- Част екипа готвачи на Van Drie Group над 10 години
- Готвач над свободна практика над 12 години
- Обучавал се в кухните на различни ресторанти със звезди Michelin
- Организира демонстрации за клиенти и майсторски класове