С носителя на 3 рекорда Гинес ще се срещнем на форума за висша кулинария GastronomiX 2025 в Интер Експо Център
Executive Chef Öner Çulfaz е човекът, събиращ различните кухни на света, доказвайки, че „вкусът обединява народите“. Притежател е на три световни рекорда на Гинес. Създал е най-голямата баклава в света, най-голямата торта в света и 1453 различни вида предястия, достигайки по този начин незабравими постижения с екипа си. Именно президентът на една от най-многобройните кулинарни федерации в света, TEŞPAKON (Федерация на професионалните готвачи, сладкари и пекари на Турция), ще е един от двамата представители на Югоизточната ни съседка по време на GastronomiX 2025.
Форумът за висша кулинария GastronomiX 2025 ще завладее София от 18 до 21 февруари в Интер Експо Център. Това ще се случи в рамките на изложението за хотелско, ресторантско и кетъринг оборудване СИХРЕ.
Да реализираш фестивали, обединяват над 60 държави…
Започнал кулинарното си пътешествие през 1992 г., като Executive Chef в международни хотелски и ресторантьорски групи, днес Öner Çulfaz е високо оценяван от гастрономическа гилдия по света заради усилията и креативността си. Той е президент на TEŞPAKON (Федерация на професионалните готвачи, сладкари и пекари на Турция) и на WICS (World Islamic Culinary Society – Световна ислямска кулинарна организация).
Executive Chef Öner Çulfaz е сертифициран международен съдия, участвал в над 300 международни кулинарни състезания. Създадел е на най-големите гастрономически фестивали в страната си – над 360 на брой. Тези събития се превръщат в своеобразни международни форуми, обединявайки готвачи от 60 държави и популяризирайки културните и кулинарни традиции на всяка държава.
Executive Chef Öner Çulfaz, заедно с Executive Chef ZEYNEP CEREN AKKÖK ще представи Турция
На GastronomiX 2025 Executive Chef ÖNER ÇULFAZ ще представи Турция заедно с Executive Chef ZEYNEP CEREN AKKÖK. Искате да посетите българския форум за висша кулинария, организиран от Интер Експо Център и Българската асоциация на професионалните готвачи? Вратите ще бъдат отворени от 18 до 21 февруари, а на www.iec.urboapp.com можете да се сдобиете с билета си за посещение.
Българското хорека изложение СИХРЕ 2025 ще се проведе от 18 до 21 февруари
Chef Симеон Николов – виртуозът, създаващ кулинарни пътешествия в ресторанта със звезда Мишлен „OZ“
Водещият гръцки кулинар Executive Chef Stilianos Dingas ще участва в GastronomiX 2025
Между Тунис и Саудитска Арабия: Executive Chef Ameur Еltaief не спира да реализира кулинарни проекти
Из дебрите на тунизийската и международната кулинария с азиатско влияние: пътешествие с Executive Chef Sambri Takouk