Executive Chef Stilianos Dingas е носител на звезда Michelin, Златен международен медал на GTBB и много др
Иновации в спалната индустрия – колекция матраци Hespo на СИХРЕ 2025
Шеф-готвачът, който вдъхновява: chef David Veenstra
Зарядните станции за електромобили HESOTEC

Водещият гръцки кулинар Executive Chef Stilianos Dingas ще участва в GastronomiX 2025

Българският форум за висша кулинария ще се проведе в рамките на хорека изложение СИХРЕ, от 18 до 21 февруари, в Интер Експо Център

Executive Chef Stilianos Dingas PRESIDENT CCHGPRESIDENT HCF Executive Chef STILIANOS DINGAS
Executive Chef Stilianos Dingas
PRESIDENT CCHG
PRESIDENT HCF
Executive Chef STILIANOS DINGAS

Президентът на Гилдията на професионалните готвачи на гръцката гастрономия и вицепрезидент на Федерацията на професионалните готвачи на Гърция, Executive Chef Stilianos Dingas, ще пристигне в България специално за GastronomiX. Това съобщават организаторите на форума за висша кулинария, който ще завладее София от 18 до 21 февруари, в рамките на хорека изложението СИХРЕ.

Носителят на звезда Michelin, Златен международен медал на GTBB за развитие и разпространение на гръцката кулинария и много други отличия, ще представи Гърция по време на GastronomiX 2025. Южната ни съседка ще бъде представена и от Chef George Lorenzos.

„През тази година форматът поставя особен акцент върху средиземноморската кухня. От 18 до 21 февруари водещи кулинари ще представят визии и и умения, съсредоточени върху темата „Средиземноморието – море от вкусове“, споделят организаторите Интер Експо Център и Българската асоциация на професионалните готвачи..

Възпитаник на Le Cordon Bleu Madrid

Пътят на Executive Chef Stilianos Dinga в гастрономията стартира преди 32 години. Възпитаник на Le Cordon Bleu Madrid, днес той е Executive chef R&D в компанията Artemisia Spices. Освен това е кулинарен консултант на компании за кетъринг, хотелиерство и приготвяне на месо в цяла Гърция, както и в създаването на иновативни менюта и продукти. Едновременно с това, е преподавател по гастрономия в Institute of Vocational Training на Солун.

Топ-кулинарят, с който ще се запознаем на GastronomiX 2025 в Интер Експо Център, е отличен познавач на гръцката кухня. „Моята визия е разпространението на гръцката традиционна гастрономия, в съчетание със съвременните тенденции и практики, но със запазване на традиционния елемент на гръцката кухня. Неразделна част е сътрудничеството с производителите на местни биологични продукти. Това гарантира отлично качество“, споделя той. Високо ценен по света, Executive Chef Stilianos Dingas е образец на постоянството, креативността и отдадеността към кулинарията. Днес той е:

  • Вицепрезидент на Федерацията на професионалните готвачи на Гърция;
  • Президент на Гилдията на професионалните готвачи на гръцката гастрономия;
  • Член на Световната федерация на професионалните готвачи;
  • Член на комисията на Организацията по туризъм на Гърция като одитор за сертифициране на гръцката кухня в ресторантите;
  • Официален съдия по гастрономия на Световната федерация на професионалните готвачи WOACS;
  • Автор и водещ на телевизионните предавания „Любимо ястие“ и „Meet the Chef“ в Гърция;
  • Преподавател в Horeca Academy и е съосновател на Academy of Gastronomy – единствената школа за висока кулинария в Гърция;
Трудовете на Executive Chef Stilianos Dingas се изучават в Гърция и по целия свят

GastronomiX 2025 ще стартира на 18 февруари, в рамките на хорека изложение СИХРЕ

Посветил живота си на кулинарията, сред посоките, в които Executive Chef Stilianos Dingas влага усилията си, е създаването и внедряването на иновативни техники. Именно Executive Chef Stilianos Dingas е създател на течния дим, който се използва широко в хранително-вкусовата промишленост и гастрономията.

Трудовете му за опушването и приготвянето на пушени месни продукти са основен материал в обучението по гръцка гастрономия в учебните заведения в Гърция и чужбина. Автор е на голяма част от учебния материал за кулинарните специалности в Institute of Vocational Training и по-специално – „Основите на вкуса и подправките“. Сред трудовете му са специализирани книги за кулинарни техники, като сред най-известните са тези за подправките и тяхното използване и изкуството на кулинарното опушване.

И да, това не е всичко. Днес Executive Chef Stilianos Dingas има редица международни награди, сред които и тази на световната платформа за оценка на ресторанти Restaurant Guru. За отдадеността и любовта към гастрономията свидетелствата двата му ресторанта. През септември 2025 г. е планирано стартирането на „A dish from the east“ в Турция.

Фокусирайки своите усилия във всяка сфера на кулинарията, безспорно Executive Chef Stilianos Dingas е образец за средите на гастрономията по целия свят. Сигурни сме, че участието в GastronomiX 2025 и визията му за „Средиземноморието – море от вкусове“, ще превърне присъствието на всеки един от нас в незабравимо изживяване. Своя билет за посещение ще откриете на www.iec.urboapp.com.

Изложение СИХРЕ отново ще обедини целия хорека сектор от България и чужбина
Изложение СИХРЕ отново ще обедини целия хорека сектор от България и чужбина

Chef Симеон Николов – виртуозът, създаващ кулинарни пътешествия в ресторанта със звезда Мишлен „OZ“

Между Тунис и Саудитска Арабия: Executive Chef Ameur Еltaief не спира да реализира кулинарни проекти

Българското хорека изложение СИХРЕ 2025 ще се проведе от 18 до 21 февруари

Из дебрите на тунизийската и международната кулинария с азиатско влияние: пътешествие с Executive Chef Sambri Takouk