Executive Chef Sambri Takouk пристига в България за GastronomiX 2025
Иновации в спалната индустрия – колекция матраци Hespo на СИХРЕ 2025
Шеф-готвачът, който вдъхновява: chef David Veenstra
Зарядните станции за електромобили HESOTEC

Из дебрите на тунизийската и международната кулинария с азиатско влияние: пътешествие с Executive Chef Sambri Takouk

Виртуозът Sambri Takouk с над 26 опит в кулинарното изкуство е един от представителите на Тунис на GastronomiX 2025 – българският форум за висша кулинария в рамките на хорека изложение СИХРЕ

Executive Chef Sambri Takouk Носител на E-Cristal EgyptКулинарен инструктор експерт по азиатска кухня, която е изучавал в Academy Cilantro Indonesia в Индонезия
Executive Chef Sambri Takouk
Носител на E-Cristal Egypt
Кулинарен инструктор експерт по азиатска кухня, която е изучавал в Academy Cilantro Indonesia

В поредица от кулинарни приключения ще се потопим от 18 до 21 февруари 2025г. благодарение на форума за висша кулинария GastronomiX 2025. Изданието му, в рамките на изложение СИХРЕ, ще постави като акцент Средиземноморската кухня. Сред кулинарите от най-висок световен ранг, с които ще ни срещне, е самият Executive Chef Sambri Takouk, който заедно с Executive chef Ameur Еltaief ще представи Тунис на едноименния формат.

С над 26 години опит в кулинарното изкуство, Sambri Takouk е сред водещите имена в гастрономията на Тунис. На форума GastronomiX 2025, организиран от Интер Експо Център и Българската асоциация на професионалните готвачи, той ще представи познанията си за местната тунизийска и за международната кулинария с азиатско влияние.

Началото в кулинарното израстване на Sambri Takouk

Sambri Takouk завършва висшето си образование в Кайро, Египет, специалност „Кулинарни изкуства“. Впоследствие става носител на E-Cristal Egypt и кулинарен инструктор и експерт по азиатска кухня. За да опознае тънкостите ѝ, той подробно я изучава в Academy Cilantro Indonesia в Индонезия.

Носителят на E-Cristal Egypt

Днес Executive Chef Sambri Takouk е широко признат в целия свят. Забележителен с постоянството си на всяка една стъпка от развитието си, той е истински пример за всеки, тръгнал по пътя на кулинарията и е вдъхновител за бъдещите топ-имена.

GastronomiX 2025 ще стартира на 18 февруари, в рамките на хорека изложение СИХРЕ
GastronomiX 2025 ще стартира на 18 февруари, в рамките на хорека изложение СИХРЕ

Признат като многовалентна личност, Sambri Takouk е автор и водещ на телевизионни предавания в Тунис по Zitokna tv, Echoirouk tv и CBC Benna.

Като готвач-консултант си сътрудничи с много ресторанти и хотели както в Тунис и в чужбина, сред които: Royal Hotel Sousse Tunisia, Korba Tunisia, Africa Jede. Всичко това го превръща в очаквана личност в много 5-звездни хотели в Индия, Малайзия, Конго и много други страни.

„Страстта към готвенето ме накара да изследвам и овладявам различни международни кухни. Целта ми е създаване на гастрономически изживявания за клиентите, съчетавайки традиции и кулинарни иновации“, споделя Sambri Takouk. Какви са съветите му към кулинарите, които искат да постигат все по-добри резултати? Ще открием на форума за висша кулинария GastronomiX 2025. От 18 до 21 февруари 2025г., в рамките на хорека изложение СИХРЕ.

Изложение СИХРЕ отново ще обедини целия хорека сектора от България и чужбина
Изложение СИХРЕ отново ще обедини целия хорека сектора от България и чужбина

Между Тунис и Саудитска Арабия: Executive Chef Ameur Еltaief не спира да реализира кулинарни проекти

ИАНМСП подкрепя българските компании, желаещи да участват с щанд на изложение СИХРЕ

Българското хорека изложение СИХРЕ 2025 ще се проведе от 18 до 21 февруари

Звездите на Gastronomix 2018 Disfrutar в Барселона спечелиха приза най-добър ресторант в света