Форумът за висша кулинария стартира на 18 февруари като част от хорека изложението СИХРЕ

Искате ли да се срещнете с Chef Христо Фильов – един от топ-кулинарите на България? И да почерпите знания и вдъхновение от него? Възпитаникът на Софийската професионална гимназия по туризъм и Foundation Uccelin, който съвсем скоро ще се присъедини към Central – ресторантът, определен за N:1 в света за 2023г., се впуска с цялата си енергия в GastronomiX 2025, в рамките на хорека изложение СИХРЕ. Форумът за висша кулинария се организира от Интер Експо Център и Българската асоциация на професионалните готвачи, а METRO cе основен партньор.

Още по-вълнуващо е, че кулинарният 25-годишен вълшебник ще ни потопи във визията си за Средиземноморската кухня. Защото е един от виртуозите, които се включват в темата „Средиземноморието – море от вкусове“, чийто съорганизатор е Гилдията на професионалните готвачи на гръцката гастрономия, с ексклузивната помощ на Executive сhef Stilianos Dingas.
Chef Христо Фильов – двукратен „Най-добър готвач на България“
За да стигне до високото си професионално ниво, Chef Христо Фильов извървява дълъг път, по който влага цялата си енергия в кулинарията. След сато завършва образованието си в СПГТ, той работи в в хотел Маринела под ръководството на Петър Николов и Андрей Стоилов. От стажант там той се издига до executive sous chef. След това преминава в екипа на Zornitza family estate Relais & Chetaux, под ръководството на шеф Веселина Калев.
„А 2023 година имах възможността да пътувам чрез Швейцарската фондация за развиване на млади таланти в гастрономията – Foundation Uccelin“, споделя топ-кулинарят. „Благодарение на фондацията имах възможност да работя и да трупам опит в едни от най-добрите ресторанти в света като: Central, Frantzen, Hotel de Ville и Schloss Schauenstein“, допълва българинът.
В кариерата си Chef Христо Фильов е печелил отличията „Най-добър готвач на България“ и „Най-добър Кулинарен отбор“ по 2 пъти и веднъж най-добър млад готвач на България. Представял е и България като коми на европейските квалификации на Bocuse d’or. А с какво ще ни завладее Chef Христо Фильов на GastronomiX 2025? Каква концепция ще представи по темата „Средиземноморието – море от вкусове“? Предстои да разберем. Форумът за висша кулинария ще завладее София от 18 до 21 февруари.

Световни кулинари представят „Средиземноморието – море от вкусове“ на GastronomiX 2025
Българското хорека изложение СИХРЕ 2025 ще се проведе от 18 до 21 февруари
ИАНМСП подкрепя българските компании, желаещи да участват с щанд на изложение СИХРЕ