Българското хорека изложение стартира на 18 февруари
Рекордна посещаемост отчетоха изложенията на хорека сектора, обзавеждането и интериора СИХРЕ и ЕКСПОМЕБЕЛ
Кулинарни виртуози и експерти в дизайна и мебелите: какво предлага програмата в последния ден на СИХРЕ и ЕКСПОМЕБЕЛ? 
Започват изложенията на хорека сектора, обзавеждането и интериора – СИХРЕ и ЕКСПОМЕБЕЛ

Ах, този smart и технологичен хорека свят

Представяме някои от иновативните продукти, които фирми от България и чужбина ще демонстрират в София на изложение СИХРЕ от 18 до 21 февруари

Българското хорека изложение стартира на 18 февруари
Българското хорека изложение стартира на 18 февруари

За управлението на резервациите, за сигурността, за регистрирането на поръчки, за плащанията, за отлични резултати в кухнята на ресторанта и хотела, за почистване и сервиране. Високите технологии са съществени за хорека сектора и са решаващи за бизнеса в хотелиерството, ресторантьорството и кетъринга. Какво ще покажат участниците от България и чужбина на стартиращото на 18 февруари хорека изложение СИХРЕ в София? Следващите редове разказват история за роботи, софтуер, зареждане на електромобили и машини… 

Но преди да започнем, напомняме – на СИХРЕ в Интер Експо Център ще се съберат над 120 изложители. Стотици ще са представените хорека-брандовете от България, Германия, Италия, Испания, Гърция, Япония, Турция и др. и решенията им при професионалното кухненско оборудване и обзавеждане, храните, интериорния дизайн, оборудването за хотели и ресторанти, софтуера, вентилацията, осветлението и др. Динамична ще е и съпътстващата програма – благодарение на форума за висша кулинария GastronomiX и Средиземноморието – море от вкусове“, презентации и др. За първи път се реализира и тематиката „Майстори на ножа“.

Негово величество – Софтуерът

Хорека секторът на 21-и век е немислим без софтуера. Той е навсякъде. Завладяни от възможностите му, насочваме внимание към Barsy. Решението за улесние и прецизност на работното място от Lukanet организира, оптимизира и прави мониторинг на бизнеса в реално време. С него лесно се управляват продажби, поръчки, наличности, документация и доставки. Предоставя над 150 справки и анализи, интеграции с външни системи на доставчици, ERP системи, електронни магазини. Интерфейсът е интуитивен и прецизно се персонализира. Заведения, пекарни, производства, онлайн магазини, търговски обекти, кафенета, ресторанти, офиси са сред обектите, в които Barsy може да бъде внедрен.

Фирмата ви се нуждае от планиране, оптимизация и автоматизация? На СИХРЕ 2025 ще бъде представен ERP Aurora от SIS TECHNOLOGY. Продуктът има модулна и гъвкава структура; затова е оптимално решение за малки, средни и големи предприятия. Чрез системата бързо и лесно се извършват операции по доставки, продажби, вътрешни движения между складове и ревизии, лесно се разпечатват различни видове етикети и се генерират баркодове.

За магазина и заведението

Оптимизация. Думата е ключова за търговския обект, магазин или заведение. За постигането ѝ на изложение СИХРЕ 2025 ще бъде представена каса за самообслужване Easy PRO. Подходяща за средни и големи магазини, той улеснява клиентите инамалява възможностите за образуване на дълги опашки. За малките магазини, заради технологиите и модулната система, експертите препоръчват Easy Express каса за самообслужване.

На вниманието на хорека сектора ще е и DN Beetle All in One е съвременна мултифункционална POS Система от Diebold Nixdorf. С елегантен дизайн и висока надеждност, устройството използва енергоспестяващи процесори.

За електромобилите

И в България и по света дялът на електромобилите и хибридите расте. Затова днес е нормална гледка пред всеки хотел, магазин, ресторант или къща за гости да има по няколко такива паркирани автомобила и хорека обектите създават инфраструктура и инсталират зарядни станции. Сред хорека-технологиите на СИХРЕ ще открием HESOTEC–зарядни станции от ROGEL. Корпусите им са от висококачествена неръждаема стомана, устойчиви са на вятър и атмосферни влияния. Висококачественото производство и модулната конструкция с компоненти дават надеждност и лесно се поддържат. Системата има компактен и устойчив дизайн, лесно се инсталира и има интелигентна интеграция.

Да влязат хорека-РОБОТИТЕ

Чистотата. Това е една от основните причини клиентите да се връщат в магазина, ресторанта, хотела и заведението Ви, нали? За поддържане на идеална чистота в хорека обектите днес все повече и повече отговарят не кои други, а роботите! За прозорците се грижи Hobot S6 Pro. Смарт машината от Goral International с гласов асистент и на български език чисти прозорците и отвътре и отвън. Благодарение на внедрените технологии, е работещо решение за хотели, ресторанти, офиси и др.

С мисия „чистота“ е създаден индустриалният Scrubber 50 Pro, задвижван от AI. Алгоритмите за машинно обучение са интегрирани с комбинация от сензори на 2D LiDAR, 3D и RGB камери, които създават точно възприемане на околната среда и способносттаза взимане на светкавични решения. Машината се контролила и през телефона.

Почистването на пода е специалност на Scrubber 75 от Innovatech Robots. С над 20 сензора по корпуса си, той избягва всяко препятствие. Оптимизиран е за почистване на паркинги и има режим за почистване на масло. Като един от най-компактните професионални роботи за почистване на големи подове, Phantas пък без усилие се справя с тесни коридори, зони под маси и бюра и се самообучава по време на работа. Друг компактен робот за почистване на подове е Vacuum 40. Машината се справя с меки и твърди подове – оптимално решение за хотели с тесни коридори, нали?

И като говорим за чистотата – Granule Smart е миялна машина за професионални кухни за труднопочистващи се съдове! Използвайки гранули и мощни потоци вода, уредът намалява времето за миене с до 60%, пести вода, енергия и препарати.

Кухня като никоя друга

Кое е сърцето на хотела, ресторанта, къщата за гости? Кухнята, разбира се. Тя ще е и сред акцентите на СИХРЕ. С използването на iCombi Pro, iVario Pro, Irinox/ MultiFresh Next от ВЕРА 94 се спестява: до 70% от енергията, до 60% от труда и се използват 95% по-малко мазнини. iCombi Pro е конвектомат за разнообразни ястия. А с машината се работи толкова, толкова лесно… От друга страна мултифункционалният iVario Pro замества традиционни методи за варене, пържене и готвене на пара. До 4 пъти по-бързо приготвя храна в сравнение с класически обръщателни тигани! А шоковият охладител/замразител Irinox/ MultiFresh Next е идеален за бързо охлаждане и замразяване с 2 пъти по-висока производителност.

За оптимални резултати в кухнята можем да се възползваме и от високоскоростната фурна Fit Express. Приготвя пици и различни закуски до 10 пъти по-голяма скорост от стандартните уреди и дава възможноста за размразяване, печене, препичане, затопляне.

И като за финал – дозаторите FanECO, серия CALMA Black & White. Стилни и функционални, те се вписват в интериора на всяко помещение. Серията Calma включва дозатори за кърпи за ръце, течен сапун и пяна за ръце, тоалетна хартия, хартиена ролка.

Иновациите са водещ елемент за хорека сектора. Иновациите ще бъдат и под светлините на прожекторите на хорека изложение СИХРЕ 2025, което стартира на 18 февруари в Интер Експо Център. Билетите за посещение са достъпни на www.iec.urboapp.com.

Българското хорека изложение стартира на 18 февруари
Българското хорека изложение стартира на 18 февруари

Над 120 участници се включват в очаквано от хорека сектора изложение

За първи път: майстори-ножари се събират от 18 февруари в Интер Експо Център

Съпътстваща програма

Българското хорека изложение СИХРЕ 2025 ще се проведе от 18 до 21 февруари