Популяризирането на модерните десерти в Северозападна България е сред каузите на 29-годишната българка, която е едно от първите “изделия” на Pastry Academy
Когато следваш мечтите си и стриктно плана си, успехът е въпрос само на време. Това ни доказва 29-годишната Вилиана Стефанова. Младата българка е майстор сладкар и едно от първите „изделия“ на Pastry Academy. Днес тя твори в собствената си кафе-сладкарница Senzo Pastry Bar в Берковица – едно от най-изкусителните кулинарни дестинации на българския Северозапад. Наближаващият форум за висша кулинария GastronomiX 2024 ще ни срещне с нея съвсем скоро – на 16 февруари, в зала 1 на Интер Експо Център.
„Pastry Academy. Те посяха в мен тази лъжичка захар, която ми беше необходима, за да осъзная, че това е нещото, което искам да бъде част от живота ми. Трябваше ми да усетя уханието на стремежа и усилията, които се пекат в Академията, за да съм тук, където съм сега!“, споделя Вилиана Стефанова. Освен в България, тя е черпила опит в Испания, Англия и Лихтенщайн.
На участието си в GastronomiX 2024, Вилиана ще предаде знанията, уменията и със сигурност – вдъхновението си. Основен партньор на форума за висша кулинария е МЕТРО.
„Целта ни е да популяризираме модерните десерти и изтънчения вкус в Северозапада“, споделя Вилиана. В Senzo Pastry Bar тя и екипът ѝ предлагат празнични торти за всеки повод като: детски партита, сладък кетъринг, ароматно кафе, свеж планински въздух и необятна гледка към природата. „При нас може да си направите околосветско пътешествие от вкусове и да го запомните с усмивка!“, вдъхновено разказва Вилиана.
Семейството е основна ценност
Освен, че е собственик на ексклузивната кафе-сладкарница Senzo Pastry Bar в сърцето на Северозапада, тя е майка на 2-годишна дъщеричка. Семейството е основна ценност за нея. „Мъжът ми е плътно до мен в идеята за развитие на нашият обект в гр. Берковица и превръщането му в семеен бизнес“, споделя младата майстор-сладкарка.
Каузите
Каузите трябва да са част от живота на всеки човек. Това е една от мантрите, които защитава Вилиана Стефанова. „Посещавам местните училища. Водим отворени уроци на различни теми – здравословното хранене и как един десерт може да е също толкова вкусен, колкото и полезен. Приготвяме различни неустоими рецепти“, споделя тя. Освен това екипът ѝ дарява торти в местния Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания.
GastronomiX 2024 ще отвори вратите си за Вселената на кулинарията от всичките ѝ направление от 13 до 16 февруари, успоредно с българското хорека изложение СИХРЕ.