Завършилият с отличие HRC Culinary Academy кулинар се включва във форума за висша кулинария GastronomiX 2024
Завладяващи десерти на италианска тематика, сред които каноли, плодови пюрета и рецепта с пистачио паста. Магията на създаването им предстои да ни разкрие на GastronomiX 2024 су-шеф Веселин Дойков, разгръщайки пред широката публика темата “Италиански десерти METRO Chef“. Основен партньор на форума за висша кулинария е МЕТРО.
Виртуозът, чиято страст са съвременните ресторантски десерти е част от екипа на МЕТРО Академия. Су-шеф Веселин Дойков се включва с пълни сили и вдъхновение в GastronomiX 2024 – форумът за висша кулинария, който стартира на 13 февруари в Интер Експо Център, заедно с българското хорека изложение СИХРЕ.
Веселин Дойков става част от екипа на МЕТРО Академия през 2016 г., след като завършва с отличие престижната HRC Culinary Academy. Има богат опит в сферата на печивата и сладкарството, благодарение на специализации в Англия и Германия. Бил е част от екипа на едни от най-популярните български ресторанти като „Talents”и “ANDRè”.
Голямата страст на Веселин Дойков е сладкарството и по-конкретно съвременни ресторантски десерти. Не спира да се развива, посещавайки майсторски класове на доказали се шеф-сладкари от цял свят. Имал е честта да работи с някои от тях по време на събития в МЕТРО Академия.
Су-шеф Веселин Дойков ще можем да видим наживо на GastronomiX 2024 във втория ден от българския форум за висша кулинария в зала 1 на Интер Експо Център.