Негово Величество Джелато
За първи път: майстори-ножари се събират от 18 февруари в Интер Експо Център
Над 120 участници се включват в очаквано от хорека сектора изложение

Световноизвестният суши-шеф Микел Панкар пристига в България

Благодарение на фирма AVA-M, суши-шампионът на Европа за 2023г. се включва в кулинарния форум GastronomiX 2024

Суши е ястие с хилядолетна история. Със стотици разновидности, днес суши завладява хората по целия свят. А кой би могъл да ни разкрие по-добре тайните на приготвянето му, ако не самият суши-шампион на Европа за 2023г. и световен вицешампион – шеф Микел Панкар. Световноизвестният сушист с над 20 години опит ще ни пренесе на своеобразно кулинарно пътешествие, включвайки се в GastronomiX 2024 благодарение на фирма AVA-M.

GastronomiX, форумът за висша кулинария на България, ще отвори врати от 13 до 16 февруари в Интер Експо Център. Провеждайки се в рамките на хорека изложението СИХРЕ, GastronomiX, чийто основен партньор е МЕТРО, среща публиката с шеф-готвачи от световна величина, предаващи опита си и разкриващи знания и различни специфики в многобройните кулинарни направления. Сред участниците в СИХРЕ ще е фирма AVA-M, благодарение на която шеф Микел Панкар пристига в България. Компанията, специаизирана в производство, монтаж и сервиз на професионално кухненско оборудване, е предпочитан партньор в средите на хорека бизнеса. Благодарение на нея ще видим друго световно име в кулинарната индустрия – Уолтър де Кампос Нето.

2001г. – искрата е запалена!

Роден в мултикултурно семейство в Нормандия, Франция, шеф Микел Панкар израства в среда, изпълнена с вкусове от целия свят. Докато живее обаче в Сан Диего случайно открива своята страст – сушито. Искрата запалва ветеранът – шеф Джефри Роберто и така започва дългото пътешествие на шеф Микел Панкар, което го отвежда до много кътчета по света.

Следващата стъпка към съвършенството са уроците на Master Sushi Chef Анди Мацуда, които посещава в Sushi Chef Institute в Лос Анджелис. Наученото шеф Микел Панкар прилага в собствен ресторант във Франция. Но това не е достатъчно за бъдещия световен сушист, който се впуска в нови предизвикателства в Исландия, Испания Италия и известния ресторант Nobu в Монако. През 2014г. отново отваря ресторант във Франция. Там комбинира придобитите знания в суши, което освен с вкуса, завладява почитателите с ароматите и визиите си.

Пътят към световните върхове

Както е ясно за всеки, амбициите на шеф Микел Панкар не приключват дотук. През следващите години той се посвещава на различни видове събития, които го срещат с готвачи от световни величини, благодарение на които открива нови техники и продукти.

„Пътешествието продължава“, е основно мото на шеф Микел Панкар. Амбициите му го отвеждат до суши-състезанията, в които участват най-добрите. Последователно той става шампион на Франция за 2022г., шампион на Европа за 2023г. и се класира на второ място в Световната суши купа в Токио през януари 2023г.

Визията за бъдещето

Логично е да си зададем въпроса: „Какво следва за шеф Микел Панкар?“. В момента той си партнира с Japan Cuisine Academy. И е напът да отвори собствено заведение в Анже, Франция, в което посетителите ще се наслаждават на суши в стил „омакасе“.

Сигурни сме, че шеф Микел Панкар ще разкрие както много техники, така и визиите си за бъдещето на участието си в GastronomiX 2024, осъществено благодарение на фирма AVA-M. Своя билет за форума за висша кулинария GastronomiX 2024 можем да закупим през сайта www.sihre.bg.