SIDIKA с решения за по-висока ефективност и качество в кухнята и пригатвянето на храни, с помощта на най-новите иновации

Фирма SIDIKA ще участва на изложение СИХРЕ 2025, представяйки най-новите технологии и решения за бизнеса в ресторантьорството и общественото хранене. В зала 1, щанд В3 в периода от 18 до 21 февруари.
Сред ключовите продукти, които компанията ще демонстрира, са:
Колекция от бързи фурни според нуждите на всеки клиент
SIDIKA представя уникална колекция от бързи фурни за приготвяне на храни, които съчетават мощност, ефективност и лесна употреба. Всеки модел е индивидуално подходящ за нуждите на вашия бизнес, като съчетава микровълни, горещ въздух и инфрачервено нагряване. Това оборудване предлага високоскоростно приготвяне на ястия, закуски и печива, спестявайки време и увеличавайки ефективността на персонала. С бързите фурни ще повишите качеството на обслужване, без да правите компромиси в качеството.
- Бързата фурна е мощен комбиниран уред, който може да съчетава три метода на нагряване: микровълни, насочен горещ въздух и инфрачервено нагряване Тя е оборудвана с лесно свалящ се каталитичен конвертор и не изисква аспиратор за работа, което я прави лесна за почистване и поддръжка.
- С бързата фурна съставките, ястията и закуските могат да бъдат приготвени, затоплени или изпечени за кратко време. В ежедневния бизнес бързите фурни спестяват ценно време на вашия персонал и клиенти, увеличавате скоростта на обслужване, без да жертвате качеството.
- Бързата фурна предлага възможност за разширяване на вашата собствена гама от закуски, увеличаване на продажбите, увеличаване на печалбите, средната сметка и удовлетвореността на клиентите.
Комплексно технологично оборудване за производство на суши по традиционни японски рецепти
От автоматични машини за миене на ориз до роботи за приготвяне на различни видове суши, SIDIKA предлага висококачествени решения за ефективно и прецизно производство на суши. Иновациите включват уникална машина за оризови листа с функции за разтилане на „двоен“ или „единичен“ оризов лист, както и автоматични и ръчни машини за нарязване и пакетиране на готови суши рула.
- Автоматичнa машинa за миене на ориз
- Автоматични машини за варене на ориз
- Автоматични машини за разбъркване и мариноване на сварен ориз
- Роботи за „Nori-Maki”и „Nigiri” суши
- Робот за разстилане на оризови листа
Първата машина за оризови листа в света с функция «Двоен лист» – два оризови листа могат да бъдат направени в един ред едновременно, например за хосомаки (25 мм) до футомаки (45 мм)
- Функция «Единичен лист»: дължината на един оризов лист може да бъде до 370 мм
- Функция «Двоен лист»: дължината на един оризов лист може да бъде до 210 мм
- Ръчен режим: натиснете бутона за стартиране и оризовият лист ще излезе
- Автоматичен режим: когато се вземе лист ориз от масата, следващият лист се разстила автоматично, без да е необходимо да натискате бутони
- Функция за интервал: когато лист ориз се вземе от таблата, следващият лист се разстила автоматично след предварително зададен интервал, който може да бъде зададен между 0,5 до 5 секунди
- Функция за автоматично спиране: ако листът ориз, който излезе, не бъде взет, машината ще спре автоматично
- Функция поддържане на ориза топъл в контейнера
- Две дължини на таблата в зависимост от дължината на оризовия лист:
- стандартна табла – може да се използва за оризови листа с дължина 60 ÷ 210 мм
- дълга табла – може да се използва за оризови листа с дължина 60 ÷ 350 мм
- Голям Тouch screen дисплей – меню на английски
- Настройки за дебелина, дължина и плътност на оризовия лист. Могат да се запомнят шест шаблона на листа
- Брояч
- Интерактивна навигация в реално време за сглобяване/ разглобяване и смазване на частите на машината с показване на грешките по зони – нов и необучен персонал може да сглоби частите
- Лесно разглобяване за 60 сек и почистване на частите
- Автоматични и ръчни машини за нарязване на готови суши рула и последващо пакетиране
Изкуствен интелект във вакуумирането
SIDIKA представя единствената 100% автоматична вакуумна машина за храни, която настройва параметрите на опаковането спрямо всякакви продукти – без нужда от надзор. Машината автоматично разпознава характеристиките на продукта и избира оптималните настройки за вакуумиране, което пести време и усилия в процеса на опаковане. Това е идеално решение за иновации и креативност в хранителната индустрия.
Вакуумното опаковане е толкова лесно, колкото броенето до две: просто поставете храната в плика и спуснете капака. Машината автоматично избира идеалната настройка за вакуум за всеки вид продукт, без надзор: открива размера, количеството, вида на храната и дали е течна или пореста, взема предвид дебелината на плика и атмосферните условия.
Насладете се на свободата на творчеството си и експериментирайте с техники като накисване, разпенване, мариноване, оцветяване и овкусяване на храна, обезвъздушени сосове. Каквото можете да си представите, на една ръка разстояние, като пестите време и енергия.
Диспенсър за натрошен лед/студена вода HOSHIZAKI – Япония
Японската марка HOSHIZAKI предлага интуитивни решения за дозиране на лед и вода, които са изключително ефективни и пестят енергия. С възможности за дозиране на лед и вода в различни количества, машините са идеални за малки и големи заведения, като се грижат за хигиената и безопасността на храните.
- 3 възможности за дозиране: кубчета лед, кубчета лед + вода или само вода
- Дозиране на порция лед: 20 – 990 гр ( през стъпка 10 гр )
- Дозиране на вода: 20 – 990 мл ( през стъпка 10 мл )
- Производителност: 125 кг / 24 ч
- Вместимост на бункера: 4 кг
- Лед тип: cubelet ( 88% лед + 12% вода )
- Безопасност на храните
- Перфектно пасване – компактен и идеално пасва за малки пространства
Mousse Chef
За кулинарни иновации, приготвяне на вкусни храни и експерименти SIDIKA представя Mousse Chef – уникално оборудване за трансформиране на замразени продукти в ултра-фини текстури без размразяване. Идеално за приготвяне на мусове, сорбети, сладоледи, пасти и сосове, Mousse Chef спестява време, намалява хранителните отпадъци и обогатява менюто с нови възможности.
Пригответе се да откриете нови технологии, които ще революционизират вашия бизнес и ще ви позволят да отговорите на нарастващото търсене на бързо обслужване с високо качество. Екипът на SIDIKA е готов да ви консултира и помогне да изберете най-добрите решения за вашето предприятие.
Заповядайте на изложението СИХРЕ 2025, за да се запознаете лично с иновациите за приготвяне на вкусни храни, които SIDIKA предлага за ресторантьорския и хранителен сектор.
Хорека секторът се подготвя за изложение СИХРЕ 2025
Световни кулинари представят „Средиземноморието – море от вкусове“ на GastronomiX 2025