Кулинарният форум GastronomiX официално бе открит през първия ден на изложението СИХРЕ, 8 ноември. Второто издание на форума отново се провежда в рамките на специализираното изложение за хотелско, ресторантско, кетъринг и СПА оборудване – СИХРЕ.
„За поредна година работим заедно“, каза в приветственото си слово по време на откриването управителят на Интер Експо Център Ивайло Иванов. Той отчете и добавената стойност, която придават съпътстващите събития на провеждащите се изложения за хранително-вкусовата промишленост и хорека сектора.
Официално форумът GastronomiX и националната квалификация за най-престижното състезание за професионални готвачи Bocuse d’Or откри chef Андре Токев, който е основател на Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ) и официално жури на Bocuse d’Or. „Нека това бъде едно много успешно състезание“, пожела той на отборите, участващи в Bocuse d’Or.
Освен националната квалификация Bocuse D’Or и кулинарния форум GastronomiX, в рамките на СИХРЕ ще се проведе и форумът за храна и вино WiFo.
СИХРЕ се провежда паралелно с изложенията МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО и ИНТЕРФУД & ДРИНК.
От 8 до 10 ноември вратите на изложенията ще бъдат отворени за посетители от 9.30 – 18.30 ч., а на 11 ноември – до 16.00 часа.