Българското хорека изложение СИХРЕ 2025 ще се проведе от 18 до 21 февруари
Звездите на Gastronomix 2018 Disfrutar в Барселона спечелиха приза най-добър ресторант в света
Barkeepers on wheels на изложение СИХРЕ

Високотехнологични уреди за оптимални резултати в заведението

Представяме пет от уредите, върху които СИДИКА ще съсредоточи вниманието ни от 13 до 16 февруари

За да бъде успешно заведението ни, е нужно да го оборудваме с модерни машини. По този начин ще постигнем едновременно високо качество, бързо изпълнение на поръчките и още повече доволни клиенти. В търсене на най-подходящите за нас технологични предложения, предстои фирма СИДИКА да представи различни иновативни уреди на наближаващото изложение СИХРЕ.

Опреляното като едно от най-очакваните хорека събития не само в България, но и на Балканите и Източна Европа, стартира на 13 февруари. В следващите редове Ви представяме някои от уредите, върху които фирма СИДИКА ще съсредоточи вниманието ни на щанда си В3 в зала 1.

Според индивидуалните изисквания

Всяка бърза фурна е различна и индивидуална като вас и компанията Ви. „За да ви помогнем и консултираме да изберете най-добрата бърза фурна, ние събрахме на едно място колекция от топ моделите на пазара“, споделят от СИДИКА.

Бързата фурна е мощен комбиниран уред, съчетаващ три метода на нагряване: микровълни, насочен горещ въздух и инфрачервено нагряване. Оборудвана е с лесно свалящ се каталитичен конвертор и не изисква аспиратор за работа. Благодарение на това е лесна за почистване и поддръжка. В ежедневния бизнес бързите фурни спестяват ценно време на вашия персонал и клиенти, увеличавате скоростта на обслужване, без да жертвате качеството. Чрез уреда заведението може да разшири гамата си от предлагани ястия, да увеличи продажбите и приходите и удовлетвореността на клиентите.

За Негово величество – Сушито

СИДИКА ще представи на изложение СИХРЕ 2024 пълен комплект технологично оборудване за производство на суши по традиционни японски рецепти. Той включва:

  • автоматични машини за миене, варене, разбъркване и мариноване на сварен ориз
  • роботи за „Nori-Maki”и „Nigiri” суши
  • автоматични машини за рязане на готови суши рула и последващо пакетиране

Изкуствен интелект вече и при вакуумирането

Иновативна технология за вакуумиране ще ни представи екипът на СИДИКА. „Това е единствената 100% автоматична машина за вакуумно опаковане, с която можете да постигнете перфектно опаковане без задаване на параметри и без какъвто и да е надзор“, твърдят от компанията.

Достатъчно е да бъде поставена храната в плика и след това да се спусне капакът. Машината автоматично избира оптималната настройка за вакуум за всеки вид продукт: открива размера, количеството, вида на храната, консистенцията ѝ, отчита дебелината на плика и атмосферните условия.

„Насладете се на свободата на творчеството си и експериментирайте с техники като накисване, разпенване, мариноване, оцветяване и овкусяване на храна, обезвъздушени сосове“, съветват от СИДИКА.

Газова скара от последно поколение

Газовата скара с 59%  по-малко потребление на газ от стандартната скара, с висока топлина – намаляваща консумацията на газ. Тя съще ще бъде сред уредите – акценти в участието на компанията на изложение СИХРЕ 2024.

Уредът е с патентована наградена технология на система с газови горелки. Поради високата топлина естествените хранителни мазнини се използват като вторичен източник на топлина и по този начин те се превръщат в гориво.

Тази скара е не само по-щадяща към храната, но също така няма прекомерно овъгляване. „Тя нежно опушва храната, без да създава „черен дим“, за да придаде невероятен аромат, асоцииран с BBQ. Чрез пулверизиране на мазнини и естествени масла, скарата непрекъснато се самопочиства и задържа влагата като ви дава по-сочна храна, с до 50% по-малко свиване на продукта“, информират от компанията.

Естествената керамична основа създава автентичен вкус на скара, който е още по-сочен отколкото барбекю и няма нужда от съхранение на торби с дървени въглища. Мазнините се пулверизират върху керамични плочи. Благодарение на това почистването отнема 5 минути.

Газовата скара от СИДИКА се характеризира със своята многофункционалност и екосъобразност, намалявайки въглеродния отпечатък с 25% CO2 в сравнение със стандарна скара на дървени въглища.

Mousse Chef – за по-фини текстури

Mousse Chef. Това е методът за трансформиране на пресни, дълбоко-замразени хранителни продукти в ултра-фини текстури без размразяване чрез обработка с нормално или свръхналягане, която екипът на СИДИКА ще ни представи от 13 до 16 февруари на щанда си. Благодарение на Mousse Chef продуктите преминават от замразен вид в готов за консумация продукт. Това го прави подходящ за приготвяне на мусове, сорбети, сладоледи, коктейли, супи, пастети, терини, сосове, концентрати от зеленчуци, билки и подправки за масла, пасти и др.

Нека се запознаем с някои от предимствата, които Mousse Chef ни предоставя:

  • Креативно готвене!
  • Идеалният спаринг партньор, когато експериментирате и реализирате нови идеи за рецепти.
  • Максимално удоволствие!
  • От почти всяка храна, Mousse Chef извлича максимален вкус и хранителни вещества в перфектна консистенция.
  • Значителна икономия на  време!
  • Използването на Mousse Chef спестява работни стъпки – като водна баня или пасиране – и по този начин много време. Елиминира времето за размразяване на продуктите.
  • Хранително приложение с добавена стойност!
  • Mouse Chef обогатява менюто, намалява хранителните отпадъци и икономисва.
  • Успешно различни!
  • Ако искате да се откроите от стандарта, да организирате икономично и да боравите с храната съзнателно, Mousse Chef е прредпоставка за успех.