„Намирам щастието си в това да виждам емоциите на хората, когато опитват пралиновите и шоколадовите ми изкушения или ги споделят с хората, които обичат“, споделя шоколатиерът
Задължителна спирка в Париж за всеки ценител на шоколада и сладкарските изделия, и въобще за всеки посетител на града, е бутиковата сладкарница за гурме бонбони Le Bonheur Chocolaterie. Главно действащо лице в Le Bonheur Chocolaterie е създаделят ѝ шеф Лорен Морено, който вече 18 години омагьосва сетивата ни с вкусовете, които създава в едноименната си сладкарница.
Да, самият шеф Лорен Морено пристига в България през този февруари. Световноизвестният френски сладкар и шоколатиер ще се включи в GastronomiX – българският форум за висша кулинария и кулинарна култура, който ще стартира на 13 феврурари в Интер Експо Център.
Пътят към успеха
„Намирам щастието си в това да виждам емоциите на хората, когато опитват пралиновите и шоколадовите ми изкушения или ги споделят с хората, които обичат“, споделя шеф Лорен Морено. Пътят на кариерата му започва в хотел Barrière Le Majestic в Кан. След това е творил в ресторанта с три звезди „Мишлен“ La tour d’Argent. В пътя си към успеха шеф Лорен Морено е черпил знания и опит от целия свят, пътувайки до различни кътчета из света, сред които Израел, Япония, САЩ, Русия.
Днес шеф Лорен Морено е собственик и главен готвач на бутиковата сладкарница в Париж Le Bonheur Chocolaterie. Шеф-сладкарят оставя своя професионален отпечатък върху уникални рецепти за барчета, пралинови и шоколадови изкушения. Работил с прочути шефове като Pierre Hermé за легендарната Парижка patisserie Fauchon, Морено е перфектният посланик на френските сладкарски и шоколатиерски традиции.
Какво ще представи шеф Лорен Морено на GastronomiX, което се провежда в рамките на изложение СИХРЕ? Предстои съвсем скоро да разберем на българския форум за висша кулинария и кулинарна култура, който ще отвори врати от 13 до 16 февруари в Интер Експо Център. Основен партньор на GastronomiX е МЕТРО България.