По пътя към съвършенството или: как да съчетаем традиция и иновация?
Шеф Доменико Десианте Шеф Лука Еспозито
Италианска паста. В тази магия ще ни потопят на участието си в GastronomiX 2024 двамата кулинарни виртуози шеф Доменико Десианте и шеф Лука Еспозито. Едноименният български форум за висша кулинария, чийто основен партньор е МЕТРО, отваря врати в Интер Експо Център на 13 февруари, в рамките на хорека изложението СИХРЕ.
В главната роля ще бъде прясно замразената италианска паста CANUTI. От Шеф Доменико Десианте и шеф Лука Еспозито ще разберем, защо замразената италианска паста CANUTI е толкова предпочитана. Двамата световни кулинари ще ни запознаят с продукта, създаден през далечната 1950 г. от Марио Канути. Именно той открива първата лаборатория за прясна паста в Римини, Емилия-Романя – региони, известни с гастрономическите си предимства. Днес производството е организирано в модерна фабрика.
Canuti Tradizione Italiana е прочута като паста с високи и ценени качества. “Суровините винаги са внимателно подбрани, обработени в същия ден, и дълбоко замразени в IQF. Това е свежата паста, която познаваме и създаваме всеки ден”, отбелязва производителят.
Прясно замразената италианска паста CANUTI съчетава традицията и иновациите. ПРи приготвянето ѝ се спазват строги изисквания за качество и контрол, висококачествени италиански брашна, характерни за занаятчийската паста, пореста и грапава структура с интензивен жълт цвят. “Благодарение на всичко това при крайното си приготвяне прясно замразената италианска паста CANUTI задържа по идеален начин сосовете и подправките”, единодушни са кулинарите.
Шеф Доменико Десианте и Шеф Лука Еспозито ще ни омагьосват от 13 февруари на GastronomiX 2024. А до тогава, сигурни сме, че всеки всеки фен на италианската кухня и в частност, Нейно Величество „Пастата“, ще бъдат в очакване на срещата си с двамата световни кулинари.