Сомелиерът на МЕТРО България притежава богат опит както у нас, така извън пределите на страната
От 15:45–16:30 на 14 февруари благодарение на сомелиера Георги Върбанов в презентация на МЕТРО България, ще се отправим ма истинско пътешетвие. То ще бъде до Испания и ще е посветено на виното La Sastreria. Събитието е част от форума за висша кулинария GastronomiX 2024. Организатори са Интер Експо Център и Българската асоциация на професионалните готвачи, а основен пратньор е МЕТРО. GastronomiX 2024 се провежда в рамките на хорека изложение СИХРЕ, от 13 до 16 февруари, в Интер Експо Център.
Всъщност La Sastreria е виното на МЕТРО за месец март. Винарна La Sastreria създава ексклузивен за МАКРО (МЕТРО) Испания лейбъл, наречен „La Sastrería“, което в превод означава „шивашко ателие“. Технолозите на Бодега Каре представят Испания като произведение на изкуството, където различните региони са представени с различен десен плат (изобразен на етикетите на вината), но с една обща черта – сорта Гарнача. Всички вина La Sastrería са произведени от Гарнача и всяко едно е в различен стил, подчертаващ особеностите на тероара, откъдето идва гроздето, и характера на технолога.
Към FACEBOOK страницата на GastronomiX
Георги Върбанов работи като Сомелиер за МЕТРО България от 2011. Преди това има богат опит в чужбина, където завършва и образованието си. Заемал е длъжността Мениджър ресторант и Селър Мастър в „Бодигаленс Хол“, Северен Уелс и Сомелиер в „Калкот Манър“, Англия. Има Level 3 Advanced WSET.