На 13 февруари професионалистът, натрупал опит в България, Европа и Азия, ще предаде знанията си на публиката на GastronomiX 2024
Професионалният път на Chef Милен Златев е ярък пример за моделът, който трябва да следва всеки млад кулинар. Повелителят на модерната и авангардната кухня с 19-годишен професионален опит ще се включи във форума за висша кулинария GastronomiX 2024 в първия ден на събитието – 13 февруари, с темата „Гастрономически диалог за кухнята“.
На GastronomiX Chef Милен Златев 2024 ще разкрие повече за смяната на поколенията и смяна на вкусовете. От него ще разберем повече за кулинарното наследство, което всеки иска да остави на света.
Кулинарят, който ни разкрива повече за модерната и авангардната кухня
Днес Chef Милен Златев обучава любители и професионалисти в сферата на сладкарското и готварското изкуство, води семинари и презентации в цяла България. Той е един от най-талантливите възпитаници на HRC Culinary Academy. В търсене на нови предизвикателства, chef Милен Златев започва да се занимава с модерна и авангардна кухня.
Консултира ресторанти и хотели, провежда курсове в HRC Culinary Academy и Pastry Academy, води семинари и обучения за професионалисти на тема модерна и авангардна кухня в цяла България.
Предизвикателствата като движеща сила
През целия си път до най-високите кулинарни стъпала Chef Милен Златев не спира да се изправя пред различни предизвикателства. Всъщност, неговата история е достоен пример, че предизвикателствата са движещата сила за професионалистите.
Към FACEBOOK страницата на GastronomiX
За няколко години Chef Милен Златев трупа богат професионален опит в областта на кулинарията в различни ресторанти и хотели в България, Азия и Европа. Интересен акцент в кариерата му е опитът му като личен готвач на посланици, бизнесмени и политици. Бил е регионален главен готвач на най-голямата верига ресторанти у нас, където ръководи голям екип.
Освен различните елитни ресторанти и хотели, в които е работил у нас, има и богат международен опит в 5-звезден хотел в Доха – Катар, част от Starwood Hotels & Resorts Worldwide; Hotel Villa Ruimzicht в Холандия и Hotel Monkey Island, Bray в Англия. След това продължава развитието си като Chef de partie в Clos Maggiore, който е изключителен ресторант със съвременна френска кухня и носител на отличието „Най-романтичен ресторант в Лондон“.
Chef Милен Златев има опит и като жури на меджународни кулинарни състезания. До скоро заема длъжността шеф-инструктор към Кулинарна академия HRC и главен готвач на ресторант Таланти.
Основен партньор на GastronomiX 2024, който се провежда заедно с хорека изложението СИХРЕ, е МЕТРО. Chef Милен Златев ще можем да видим от 11.00 до 13.30 часа, на 13 февруари, в зала 1 на Интер Експо Център.