Българското хорека изложение СИХРЕ 2025 ще се проведе от 18 до 21 февруари
Звездите на Gastronomix 2018 Disfrutar в Барселона спечелиха приза най-добър ресторант в света
Barkeepers on wheels на изложение СИХРЕ

Авторските десерти на Ивайло Бучински като олицетворение на модерното сладкарство

Три години след първите си стъпки в Pastry Academy, в партньорство с Милен Григоров, създава едноименната пекарна Bake & Coffee

Вълнуваща среща в петък, 16 февруари, от 13.00 на GastronomiX 2024, очаква всеки кулинар и любител на вкусовете. Защото във форума за висша кулинария тогава ще се включи Ивайло Бучински.

На сцената на GastronomiX 2024 той ще разкаже повече за известната пекарна Bake & Coffee, пътят към успеха и разбира се – ще разкрие свои тайни. Форумът за висша кулинария се организира от Интер Експо Център и Българската асоциация на професионалните готвачи, а основен пратньор е МЕТРО.

Ивайло Бучински стартира своя път в сладкарството с професионалния курс за сладкари/пекари в Pastry Academy в началото на 2019 г. След дипломирането си в академията продължава да усъвършенства уменията си с различни еднодневни курсове, предлагани от академията. Благодарение на всичко това, трупа опит чрез стажове в пекарна „Братя Хлебари“ и в „Сладкишница Гаврош“.

През април 2021 г. Ивайло Бучински, в партньорство с бивш свой колега от банковия сектор Милен Григоров, отварят първата пекарна Bake & Coffee в кв. Витоша в София. Бучински изпълнява задълженията на управител и главен сладкар в пекарната, а в екипът му са подбрани някои от най-добрите курсисти завършили Pastry Academy. Пекарната залага изцяло на производството на авторски десерти съобразени изцяло с тенденциите на модерното и иновативно сладкарство. За производството им се ползват се качествени суровини от водещи търговски марки в Европа.

Към FACEBOOK страницата на GastronomiX

Освен десерти в Bake & Coffee ежедневно може да се насладите на различни видове прясно изпечен хляб с квас на каменна пещ, висококачествени кроасани, както и пълен набор от кафе продукти и чай на френската марка Richard. Пекарната е оборудвана изцяло с висококачествено производствено оборудване, а модерната визия и качественото обслужване дават изключителна наслада на клиентите. „През месец март 2023 г. отвори врати и Bake & Coffee в кв. Манастирски ливади, която за кратко време успява да се превърне в любима пекарна на много клиенти в квартала“, споделя Бучински.

Към момента освен собствените два обекта, Bake & Coffee е основен доставчик на десерти на някои ресторанти и сладкарници в София. Някои от нашите клиенти са:

  • The Food Lab – Synergy Tower /Sofia Tech Park/
  • Ресторант 105 – Milenium Center
  • Restaurant All Day Dinning – NV Tower
  • Пекарна Wakery – кв. Витоша
  • Co Cantina – кв. Хладилника
  • Ресторант Джумаята Арт – кв. Студентски град
  • Caffetteria Aroma di Gioia – кв. Дианабад