Създател на първата учебна програма за обучение по Meet Illusion в световен мащаб, експертът-вдъхновител се включва във форума за висша кулинария GastronomiX

Meat Illusion Chef GEORGE LORENZOS
До началото на българския форум за висша кулинария GastronomiX остава по-малко от месец. Точно толкова дели и публиката от срещата с първия в Гърция Meat Ιllusion Chef – George Lorenzos. С цялата си енергия експертът-вдъхновител ще се включи във формата, който от 18 до 21 февруари, в рамките на хорека изложение СИХРЕ.
Заедно с Executive Chef Stilianos Dingas той ще представи Гърция в изданието на GastronomiX, на което водещи световни имена от кулинарията ще представят визиите си върху темата „Средиземноморието – море от вкусове“. GastronomiX се реализира от Интер Експо Център и Българската асоциация на професионалните готвачи. Основен партньор е AVA-M.

Автобиографията на Meat Ιllusion Chef George Lorenzos, който ще пристигне в Интер Експо Център в София, е повече от впечатляваща. Той е вицепрезидент на Гилдията на професионалните готвачи на гръцката гастрономия (CCHG), касиер на Федерацията на професионалните готвачи на Гърция (HCF), официален съдия на WOACS и съосновател на Academy of gastronomy в Гърция. Той е първият автор на учебна програма за обучение по Meet Illusion в световен мащаб. Усилията му се увенчават и със златен медал от GTBB за иновацията на Meet Ιllusion като нова кулинарна техника.
Посвещаване в артистичната форма
George Lorenzos е роден е в Атина на 27.02.1969 г. Завършил е държавно училище по обработване на месо. Посещавал е множество семинари по гастрономия в Гърция и чужбина, както и семинари на HACCP (Hazard Analysis & Critical Control Point).
Започва работа в сферата на месообработването и търговията с месо през 1985 г. От тогава до днес е свел професията на месообработването до артистична форма, която преподава на семинари в цяла Гърция и на Балканите. Преподавател е в кулинарна школа в Атина.
Ученик е на Angelo Feroci – експерт в изкуството на Meat Artist в Италия. Завършил е специалността „Химик-технолог на храните“. Това от своя страна му помага много при работа с комбинации от съставки и за наблюдения върху тяхното развитие, разработването и препоръчването на нови продукти на базата на месо на пазара.
Вдъхновението, което носи със себе си George Lorenzos
Неговите творби Meat Ιllusion са източник на вдъхновение за много професионалисти в областта на обработването на месо. Като първи професионален Meat Artisan в Гърция, той е автор на специализирана литература за художествено рязане и реконструкция на месо. Той е първият в Гърция Meat Ιllusion Chef и първият автор на учебна програма за обучение по Meet Illusion в световен мащаб.
Днес George Lorenzos е и собственик на два успешни бизнеса, които развиват концепцията за Food Illusion и Meat Artist в Атина. Специализира се в изкуството на приготвяне на месо, много от неговите вкусни месни специалетети са представяни на изложби и заемат челни места сред други подобни в света. Той е meet expert в техниките на гръцки и международни видове нарязване на месо и тяхната кулинарна употреба.
GastronomiX е плод на общите усилия на Интер Експо Център и Българската асоциация на професионалните готвачи. Основен партньор е AVA-M. А Съорганизатор на „Средиземноморието – море от вкусове“е Гилдията на професионалните готвачи на гръцката гастрономия, с ключовото участие на Executive сhef Stilianos Dingas.
И Вие ли искате да се срещнете с Meat Ιllusion Chef George Lorenzos? Да почерпите знания и вдъхновение от основоположника на учебната програма в това направление? И желаеже да откриете повече за „Средиземноморието – море от вкусове“? Ако отговорът е „Да“, то Вашето място от 18 до 21 февруари е GastronomiX 2025.

Българското хорека изложение СИХРЕ 2025 ще се проведе от 18 до 21 февруари
Водещият гръцки кулинар Executive Chef Stilianos Dingas ще участва в GastronomiX 2025
Chef Симеон Николов – виртуозът, създаващ кулинарни пътешествия в ресторанта със звезда Мишлен „OZ“
Президентът на Египетската кулинарна асоциация Executive Chef Essam Sayed Mohamed Nasrallah представя родината си на GastronomiX 2025
Между Тунис и Саудитска Арабия: Executive Chef Ameur Еltaief не спира да реализира кулинарни проекти
Вкусът обединява народите; доказва ни го президентът на TEŞPAKON Executive Chef Öner Çulfaz
Из дебрите на тунизийската и международната кулинария с азиатско влияние: пътешествие с Executive Chef Sambri Takouk
Впускаме се в тънкостите на палестинската кухня и висшата кулинария с Executive chef Husameddin K. H. Bassalat