VICE PRESIDENT CCHG Meat Illusion Chef GEORGE LORENZOS
Започват изложенията на хорека сектора, обзавеждането и интериора – СИХРЕ и ЕКСПОМЕБЕЛ
Впечатляващи опаковки за успешни търговски стратегии
Олимпорт – автентичният вкус на Средиземноморието!

Първият в Гърция Meat Ιllusion Chef – George Lorenzos ще предаде вдъхновения и познания на публиката в България

Създател на първата учебна програма за обучение по Meet Illusion в световен мащаб, експертът-вдъхновител се включва във форума за висша кулинария GastronomiX

VICE PRESIDENT CCHGMeat Illusion Chef GEORGE LORENZOS
VICE PRESIDENT CCHG
Meat Illusion Chef GEORGE LORENZOS

До началото на българския форум за висша кулинария GastronomiX остава по-малко от месец. Точно толкова дели и публиката от срещата с първия в Гърция Meat Ιllusion Chef – George Lorenzos. С цялата си енергия експертът-вдъхновител ще се включи във формата, който от 18 до 21 февруари, в рамките на хорека изложение СИХРЕ

Заедно с Executive Chef Stilianos Dingas той ще представи Гърция в изданието на GastronomiX, на което водещи световни имена от кулинарията ще представят визиите си върху темата „Средиземноморието – море от вкусове“. GastronomiX се реализира от  Интер Експо Център и Българската асоциация на професионалните готвачи. Основен партньор е AVA-M.

„Средиземноморието – море от вкусове“ е темата, която четири дни ще завладява вниманието ни
„Средиземноморието – море от вкусове“ е темата, която четири дни ще завладява вниманието ни

Автобиографията на Meat Ιllusion Chef George Lorenzos, който ще пристигне в Интер Експо Център в София, е повече от впечатляваща. Той е вицепрезидент на Гилдията на професионалните готвачи на гръцката гастрономия (CCHG), касиер на Федерацията на професионалните готвачи на Гърция (HCF), официален съдия на WOACS и съосновател на Academy of gastronomy в Гърция. Той е първият автор на учебна програма за обучение по Meet Illusion в световен мащаб. Усилията му се увенчават и със златен медал от GTBB за иновацията на Meet Ιllusion като нова кулинарна техника.

Посвещаване в артистичната форма

George Lorenzos е роден е в Атина на 27.02.1969 г. Завършил е държавно училище по обработване на месо. Посещавал е множество семинари по гастрономия в Гърция и чужбина, както и семинари на HACCP (Hazard Analysis & Critical Control Point).

Започва работа в сферата на месообработването и търговията с месо през 1985 г. От тогава до днес е свел професията на месообработването до артистична форма, която преподава на семинари в цяла Гърция и на Балканите. Преподавател е в кулинарна школа в Атина.

Ученик е на Angelo Feroci – експерт в изкуството на Meat Artist в Италия. Завършил е специалността „Химик-технолог на храните“. Това от своя страна му помага много при работа с комбинации от съставки и за наблюдения върху тяхното развитие, разработването и препоръчването на нови продукти на базата на месо на пазара.

Вдъхновението, което носи със себе си George Lorenzos

Неговите творби Meat Ιllusion са източник на вдъхновение за много професионалисти в областта на обработването на месо. Като първи професионален Meat Artisan в Гърция, той е автор на специализирана литература за художествено рязане и реконструкция на месо. Той е първият в Гърция Meat Ιllusion Chef и първият автор на учебна програма за обучение по Meet Illusion в световен мащаб.

Днес George Lorenzos е и собственик на два успешни бизнеса, които развиват концепцията за Food Illusion и Meat Artist в Атина. Специализира се в изкуството на приготвяне на месо, много от неговите вкусни месни специалетети са представяни на изложби и заемат челни места сред други подобни в света. Той е meet expert в техниките на гръцки и международни видове нарязване на месо и тяхната кулинарна употреба.

GastronomiX е плод на общите усилия на Интер Експо Център и Българската асоциация на професионалните готвачи. Основен партньор е AVA-M. А Съорганизатор на „Средиземноморието – море от вкусове“е Гилдията на професионалните готвачи на гръцката гастрономия, с ключовото участие на Executive сhef Stilianos Dingas.

И Вие ли искате да се срещнете с Meat Ιllusion Chef George Lorenzos? Да почерпите знания и вдъхновение от основоположника на учебната програма в това направление? И желаеже да откриете повече за „Средиземноморието – море от вкусове“? Ако отговорът е „Да“, то Вашето място от 18 до 21 февруари е GastronomiX 2025.

Изложение СИХРЕ отново ще обедини целия хорека сектора от България и чужбина
Изложение СИХРЕ отново ще обедини целия хорека сектора от България и чужбина

Българското хорека изложение СИХРЕ 2025 ще се проведе от 18 до 21 февруари

Водещият гръцки кулинар Executive Chef Stilianos Dingas ще участва в GastronomiX 2025

Chef Симеон Николов – виртуозът, създаващ кулинарни пътешествия в ресторанта със звезда Мишлен „OZ“

Президентът на Египетската кулинарна асоциация Executive Chef Essam Sayed Mohamed Nasrallah представя родината си на GastronomiX 2025

Между Тунис и Саудитска Арабия: Executive Chef Ameur Еltaief не спира да реализира кулинарни проекти

Вкусът обединява народите; доказва ни го президентът на TEŞPAKON Executive Chef Öner Çulfaz

Из дебрите на тунизийската и международната кулинария с азиатско влияние: пътешествие с Executive Chef Sambri Takouk

Впускаме се в тънкостите на палестинската кухня и висшата кулинария с Executive chef Husameddin K. H. Bassalat