Съпътстваща програма


GASTRONOMIX 2020  >>

Специализиран хотелски семинар

14:00 Откриване
14:15 Първа сесия
15:30 Нетуъркинг пауза
15:45 Втора сесия
17:00 Закриване

Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели (БАПМХ) и Интер Експо Център

Семинарна зала,

част от изложбена зала 4

Основна сцена

12:00 – 13:00 METRO шеф Юри Велев: Ястия от млечно телешко; Италиански сирена собствена марка
13:30 – 17:30

Майсторски клас Шоколад с шеф-сладкар Юри Балталийски:

Теория и практика на шоколада:

  • история на шоколада и работата с шоколад
  • представяне на концепцията Bean to Bar
  • изработка на декоративна шоколадова композиция

Метро Академия &

Интер Експо Център

Основна сцена,

част от изложбена зала 1

Фирмени презентации

12:20 – 12:50

Компания TABL.BG

Тема: Тенденции при автоматизацията в ресторантьорството

Лектори: Денис Калфов и Никола Будинов

Интер Експо Център,

TABL.BG

Семинарна зала,

част от изложбена зала 4

Digital Marketing Tools - 

Дигитален семинар за хотелиери и ресторантьори

13:00 – 13:30 Регистрация
13:30 – 14:00

"Често срещани SEO грешки в сайтове на хотели и ресторанти"

лектор Георги Стефанов (Ganbox)

14:00 – 14:30

„Как да говорите на феновете и клиентите онлайн през 2020?“

лектор Николай Йоргов (Stellary Agency)

14:30 – 15:00 Кафе-пауза
15:00 – 15:30

“Facebook Чатботове”

лектор Благой Никушев (Zebra Digital)

15:30 – 16:00

Как да привлечем важни чуждестранни партньори, така че да продаваме повече стаи, туристически услуги и допълнителни турове“

лектор Милан Стойкович (Etourism Consulting, Сърбия)

16:00 – 16:30

"Управление на онлайн репутацията-ключът към успеха за хотели и ресторанти през 2020" 

лектор Константин Занков (Travel Mind)

Интер Експо Център & Zebra Digital Семинарна зала, част от изложбена зала 4

Bocuse dOr България

9:00   Брифинг Bocuse d´Or
9:30 – 16:30      

Bocuse d´Or, състезание

Bocuse d'Or България Зона Bocuse d'Or, част от изложбена зала 1

Основна сцена - демонстрации

11:30 – 12:30      METRO Chef: Ястия от млечно телешко; Италиански сирена собствена марка

13:00 – 14:00 

 

Morello Forni: Теория за брашната Italmill, приготвяне на хляб и демонстрация на Pizzarella

15:00 – 16:00 

Tomeko: UNOX EVEREO® Hot Fridge - Революцията започва сега! 

Гост-презентатор: Марко Сантинело

16:30 – 17:30 

Шефс клуб София – Виктор Жечев, Велизар Малинов, Йордан Касабов: Нови вкусове преоткрити в традициите

Метро Академия, Morello Forni, 

Tomeko, Шефс клуб София & 

Интер Експо Център

Основна сцена, част от изложбена зала 1


GastronomiX - форумът за висша кулинария 

Майсторски класове и лекции

11:00 – 11:45 

Шеф Емил Минев, кулинарен директор на Le Cordon Bleu Лондон

Лекция: Професия Шеф-готвач

12:00 – 13:00 

Доц. Д-р Йозге Саманджъ, завеждащ катедра по Гастрономия и кулинарно изкуство в Университет Йозйеин, Истанбул

Лекция: Османско-турската кулинарна традиция в модерната балканска кухня

13:15 – 14:15 

Шеф Нихад Мамеледжия, Сараево, Босна и Херцеговина

Традиционна кухня с био съставки в стил Finger Food

14:30 – 16:00 

Шеф Алтин Пренга, Мризи и Занаве, Фища – Албания

Местните традиции и знания – основа на успешен модел за Slow Food агротуризъм и ресторант

16:30 – 17:30

Дженаро Лучано, старши майстор пицар, собственик на Antica Pizzeria Port’Alba

Лекция: Историята на пица Наполетана

Интер Експо Център, Българската Асоциация на Професионалните Готвачи (БАПГ), Divino.bg Зона GastronomiX, част от изложбена зала 1



Боксове

9:00 – 14:00

Кулинарно състезание – квалификация на Софийската професионална гимназия по туризъм (ТОХ)

Категория Най-добър млад готвач

14:00 – 16:00 

Състезание – квалификация на Софийската професионална гимназия по туризъм (ТОХ)

Категория Най-добър млад барман

14:30 – 15:30  

бокс 1  Демонстрация на Метро Академия: METRO Chef – Ястия от млечно телешко / италиански сирена собствена марка

16:30 – 17:30  

бокс 1  Демонстрация на Метро Академия: METRO Chef – Ястия от млечно телешко / италиански сирена собствена марка

Интер Експо Център, ТОХ, МЕТРО АКАДЕМИЯ Зона Bocuse d'Or, част от изложбена зала 1

Фирмени презентации

11:00 – 11:30 

Компания: Матрикс Фитнес България

Тема: Фитнесът в Хотелиерството: възможности и предизвикателства.

Лектор: Ирини Алексополус, Специалист Хотелиерство и Уелнес за Гърция и България, Матрикс Фитнес

11:40 – 12:10     

Компания: Хорека Трейдинг и сервиз ООД 

Тема: Перални Krebe Tippo с управление Avant -Smart 516 

Лектор: Андрей Петров и Аnja Uranjek

12:30 12:50

Компания: ЕВАНС

Тема: Защо и как да пречистим въздуха в затворените помещения

Лектор: Веселина Филчева

13:00 – 13:30

Компания: Fonoteka.bg 

Тема: Алтернативи на Музикаутор и Профон за търговските обекти от ХоРеКа   сектора

Лектор: Ефтим Чакъров

14:00 – 16:00  

Мастър клас на СББ ГРУП

Тема: „A story behind… the Cocktails”

Лектор: Амадео Пантоне, мениджър продажби за Европа на “The Bars”, експерт миксолог и барман

Интер Експо Център, Матрикс Фитнес България, Хорека Трейдинг и сервиз ООД, Fonoteka.bg, СББ ГРУП Семинарна зала, част от изложбена зала 4

GastronomiX - форумът за висша кулинария 

Майсторски класове и лекции

11:00 – 12:00

Шеф Емил Минев, кулинарен директор на Le Cordon Bleu Лондон

Нулев отпадък; Креативни ястия със скромни продукти

12:30 – 13:30

Шеф Паоло Касагранде, Ласарте (Барселона) – 3*** Мишлен

Lasarte и околната му среда, нашият начин да бъдем и да готвим

14:00 – 15:30 

Шеф Умут Каракуш

Балканска кухня с анадолски вкус

16:00 – 17:30 

Шеф Георги Бойковски, р-ти Багри и Кармаре – София

 „Българското е на мода“ или как тренди бизнес модел се смесва   със социална отговорност - (р)еволюцията на съвременната българска кухня

Интер Експо Център, Българската Асоциация на Професионалните Готвачи (БАПГ), Divino.bg Зона GastronomiX, част от изложбена зала 1


Боксове

9:00 – 12:00

Кулинарно състезание – квалификация на Софийската професионална гимназия по туризъм (ТОХ)

Категория: Най-добър млад готвач

14:30 – 15:30 

бокс 1  Демонстрация на Метро Академия: METRO Chef – Ястия от млечно телешко / италиански сирена собствена марка

16:30 – 17:30 

бокс 1  Демонстрация на Метро Академия: METRO Chef – Ястия от млечно телешко / италиански сирена собствена марка

Интер Експо Център, ТОХ, МЕТРО АКАДЕМИЯ Зона Bocuse d'Or, част от изложбена зала 1