Програма на Gastronomix 2022 >>
Научи повече за Retail Summit >>
Научи повече за Dibla Design Awards 2021 >>
Retail Summit
Retail Summit - Водещо събитие за ритейл сектора и онлайн търговците, разглеждащо актуални тенденциите в индустрията 09:00 - 09:30 Регистрация, кафе & Networking в компанията на Spetema и Devin 09:30 – 09:35 Официално Откриване НАДЯ ГОГОВА, издател и управляващ партньор, сп. ENTERPRISE
ПАНЕЛ 1 | Пазар и тенденции в „новото нормално“ или как се променя търговията на дребно
09:35 – 10:00 Тенденциите в FMCG и Retail GFK България 10:00 – 10:30 Презентация на Market Links ДОБРОМИР ЖИВКОВ, Managing Director, Market Links 10:30 - 10:45 Кафе пауза & Networking в компанията на Spetema и Devin
ПАНЕЛ 2 | The Future of Retail: Customer Experience
10:45 - 11:05 The Future of Retail: What Consumers want from Retailers today? ОГНЯН ПОПОВ, основател и управител, Офериста Груп България, член IAB България
11:05 - 11:25 Customer journey: how to find the right balance between online and offline? АНГЕЛ ИСКРЕВ, творчески директор, proof., член на IAB България
11:25 - 11:45 Иновациите в търговията на дребно – машини, IoT устройства – автоматизирани каси, интелигентни рафтове, автоматизация на складове и вериги за доставки 11:45 - 12:00 Кафе пауза & Networking в компанията на Spetema и Devin
ПАНЕЛ 3 | Дискусионен панел 12:00 - 12:30 Как да спечелите доверието и лоялността на потребителите в ерата на дигитална трансформация Модератор: пoкана към Рая Попова, Председател на Българската Ритейл Асоциация Гост панелисти: Мария Добрева, Бранд мениджър Tymbark България и покани към представители на Kaufland, Mr.Bricolage и Lilly drogerie 12:30 - 13:30 Обяд & Networking в компанията на Spetema и Devin
ПАНЕЛ 4 | Data and innovation 13:30 - 13:50 Как данните и анализите помагат на търговците на дребно да разберат по-добре нуждите на клиента и как процесите, задвижвани от AI помагат за това? КИРИЛ ДИНОВ, VP of Sales Eastern Europe, Vtex 13:50 - 14:10 Презентация на TBI BANK – предстои позициониране на тема и лектор 14:10 - 14:30 Иновациите, които водят след себе си промяната: Свеж поглед върху търговията на дребно 14:30 - 14:40 Кафе пауза & Networking в компанията на Spetema и Devin
ПАНЕЛ 5 | Workshops 14:40 - 15:40 Предстои позициониране на тема Модератор: НИКОЛАЙ НЕКОВ Digital Strategy & eCommerce Consultant, ThinkFirst Digital 15:40 - 16:30
Предстои позициониране на тема и лектор 16:30
Време за въпроси и закриване на форума |
Организатор: |
Зала Витоша, етаж 1 |
GastronomiX
10.00 - 18.00 Gastronomix - единствен по рода си в България професионален кулинарен форум за висша кухня и кулинарна култура |
|
Изложбена Зала 1 |
13:00 Официално откриване на изложения СИХРЕ, #RETAIL SHOW и професионален кулинарен форум GastronomiX |
СЕМИНАРНА ЗАЛА В ИЗЛОЖБЕНА ЗАЛА 2
|
|
Основна сцена
12:00 - 13:00 Фрутела Тема: Липсата на персонал – проблем с решение
13:00–13:45 МЕТРО – Класически и съвременни техники за приготвяне на сосове за паста с нулев отпадък с шеф Юри Велев и шеф Веселин Дойков
14:15-15:15 Джун Йошида, Тема (с дегустация): Японско говеждо месо Wagyu
15:30-16:00 БУЛТЕКС 99 представя ревю на униформено облекло с марките Be unique и Giblors. Професионални решения за Вашия ресторант, хотел и СПА!
16:15-17:15 Шеф Георги Ангелов ИКЕА, тема: Как да управляваме хранителните отпадъци чрез системата Waste Watcher |
Изложбена Зала 1 |
|
Презентации щанд МЕТРО
11:30 – 12:15 – Цялостно решение за ХоРеКа при приготвянето на пица в стил „Класика“ и „Романа“ с шеф Макс 14:00 – 15:00 – Цялостно решение за ХоРеКа при приготвянето на пица в стил „Класика“ и „Романа“ с шеф Макс
15:30 – 16:30 – Съвременни и традиционни методи за готвене на барбекю (телешко месо) с шеф Юри Велев |
Изложбена Зала 1 |
ББР среща БИЗНЕСА Представяне на продуктите на ББР в подкрепа на хотелиерите и ресторантьорите
14:00 - 16:00 14:10 – 14:20 ч. Откриване - Даниел Лорер, Министър на иновациите и растежа 14:10 – 14:20 ч. Илин Димитров, Председател на Комисията по туризъм в 47-то Народно събрание 14:20 – 14:40 ч. Презентация на продуктите в подкрепа на хотелиерите и ресторантьорите на Българска банка за развитие – Владимир Георгиев, изпълнителен директор и Димитър Стоилов, директор „Бизнес развитие“ 14:40 – 14:50 ч. Ирена Георгиева, зам.-министър на туризма 14:50 – 15:00 ч. Бранимир Миланов, Председател на Софийска хотелиерска и ресторантьорска асоциация 15:00 – 15:15 ч. Дискусия |
|
СЕМИНАРНА ЗАЛА В ИЗЛОЖБЕНА ЗАЛА 2 |
GastronomiX
10.00 - 18.00 Gastronomix - единствен по рода си в България професионален кулинарен форум за висша кухня и кулинарна култура
|
|
Изложбена Зала 1 |
Основна сцена
11:00-12:00 Реми Делет, шеф сладкар Франция, ръководител на Chocolate Academy Belgrade, презентация на авторски десерт - Choux с млечен шоколад и сливова ракия.
12:30-13:30 Саранда - Тема: РАМА сметани и вегетариански трендове на UPFIELD / RAMA Creams and UPFIELD Vegan Trends Лектор: Chef Vasilis Mandros
14:00–14:45 МЕТРО: Приготвяне на пица с нулев отпадък с шеф Макс
15:00–16:00 Шеф Жан-Кристоф Дюк, Compagnon du Tour de France, европейска магистърска степен по сладкарство, консултант на Les vergers Boiron, Тема: Колаборация между модерна визия и традиционно ноу хау в приготвянето на плодови мусове и ганаши
16:15 -17:00 Кофи Крема тема: "Кафето като социална напитка" "Ползите от качественото предлагане“ лектор Веселин Панов - официален бариста на Hausbrandt за България |
Изложбена Зала 1
|
|
Презентации щанд МЕТРО
10:00 – 11:00 – Презентация на кафе Cagliari от SCA сертифициран бариста Джулия Бароци
11:15 – 12:00 – Презентация на млени меса собствено производство с шеф Юри Велев
12:00 – 13:00 – Цялостно решение за ХоРеКа при приготвянето на пица в стил „Класика“ и „Романа“ с шеф Макс
13:00 – 14:00 - Презентация на кафе Cagliari от SCA сертифициран бариста Джулия Бароци
16:00 – 17:00 – Класически и съвременни техники за приготвяне на сосове и паста с нулев отпадък с шеф Веселин Дойков |
Изложбена Зала 1 |
11:00 – 11:30 ч – фирма Микроинвест, тема: „ Предимства на Ate.bg - иновативна система за електронно меню за управление на поръчките в заведенията“. 14:00 -16:00 ч Кръгла маса по тема Zero Food Waste Модератор: доц. Десислава Димитрова, ИБЕИ-БАН, координатор на Slow Food в България Участници: Цанка Миланова, изпълнителен директор на Българска хранителна банка: Работата на БХБ за намаляване на разхищението на годна храна и разумното и оползотворяване
Ива Тафраджийска, мениджър Корпоративни комуникации в Метро България: Добрите практики насочени към нулевия отпадък в работата на Метро академия
Блажка Димитрова, създател и собственик на първия у нас ресторант с нулев отпадък на храната: Принципи на философията Нулев отпадък, прилагани в ресторант „Благичка – Zero Waste“
Шеф Владислав Пенов, главен готвач на ресторант Космос: Прилагани на практика идеи за оползотворяване и намаляване на отпадъците в ресторанта
Джейн Димитрова, FoodOBox: Първото в България мобилно приложение, което се бори с разхищението на храната. FoodObox е кутия-изненада, която съдържа спасена от изхвърляне висококачествена храна на достъпна цена.
Весела Мирчева, ЛИСТОТО – качествени листни зеленчуци и подправки за ресторанти, при прилагане на иновативни технологии и оптимални условия на производство и доставка.
Никола Кирилов, Urban Еmbassy Café Специализиран магазин за кафе, в който продуктите се продават и предлагат само и единствено в стъклени съдове на принципа на депозитна система.
Денимир Димитров, Zero Wave, Производство на вкусни бисквити-крекери от страничен продукт, считан за отпадък |
СЕМИНАРНА ЗАЛА В ИЗЛОЖБЕНА ЗАЛА 2 |
Dibla Design Awards 2021
19.00 - Dibla Design Awards 2021 - Награди за интериорен и продуктов дизайн
|
Организатор: |
Изложбена Зала 4 |
GastronomiX
10.00 - 18.00 Gastronomix - единствен по рода си в България професионален кулинарен форум за висша кухня и кулинарна култура |
|
Изложбена Зала 1 |
Основна сцена
11:00-12:00 Шеф Жан-Кристоф Дюк, Compagnon du Tour de France, европейска магистърска степен по сладкарство, консултант на Les vergers Boiron, Тема - колаборация между модерна визия и традиционно ноу хау в приготвянето на плодови мусове и ганаши
12:30-13:30 - Институт по Кулинарни Изкуства -шеф Хю Бутен (Hugues Boutin) - Директор на Института по кулинарни изкуства към Висше училище по мениджмънт, тема: Десерт от "грозни" зеленчуци
14:00–15:00 МЕТРО Мастър клас за приготвяне на лангустини с нулев отпадък: шеф Робин Виляреал и шеф Калоян Колев
16:00-17:00 – тема: Нова Балканска кухня, лектор: Ваня Пушкар, основател и куратор на New Balkan Cuisine и главен готвач на ресторант Iris, Белград / Vanja Puskar |
Изложбена Зала 1
|
|
Презентации щанд МЕТРО
10:00 – 11:00 - Презентация на кафе Cagliari от SCA сертифициран бариста Джулия Бароци
11:00 – 12:00 - Азиатска кухня – „street food” решения за ХоРеКа с шеф Робин Виляреал и шеф Виктор Жечев
12:00 – 13:00 – Цялостно решение за ХоРеКа при приготвянето на пица в стил „Класика“ и „Романа“ с шеф Красимир Кепенеров
13:00 – 14:00 - Презентация на кафе Cagliari от SCA сертифициран бариста Джулия Бароци
15:30 – 16:30 – Цялостно решение за ХоРеКа при приготвянето на пица в стил „Класика“ и „Романа“ с шеф Красимир Кепенеров |
Изложбена Зала 1 |
11:00 – 12:00 ч Презентация на фирма My Air Bulgaria |
СЕМИНАРНА ЗАЛА В ИЗЛОЖБЕНА ЗАЛА 2 |
GastronomiX
10.00 - 18.00 Gastronomix - единствен по рода си в България професионален кулинарен форум за висша кухня и кулинарна култура
|
|
Изложбена Зала 1 |
Основна сцена
11:00-12:00 Петра Димитрова, Plant.Bite тема: Към устойчиво хранене с ново поколение алтернативи на месото
13:00–14:00 МЕТРО Мастър клас за транжиране с нулев отпадък в стил Kansas BBQ Society с Васил Златарев
14:30-15:45 SoFerments Лектори: Антон Васев и Мартин Николов тема - Ферментациите: креативност по пътя към нулевия отпадък |
Изложбена Зала 1
|
|
Презентации щанд МЕТРО
11:00 – 12:00 – Класически и съвременни техники за приготвяне на сосове за паста с нулев отпадък с шеф Веселин Дойков
12:00 – 13:00 – Цялостно решение за ХоРеКа при приготвянето на пица в стил „Класика“ и „Романа“ с шеф Красимир Кепенеров
14:15 – 15:00 – Цялостно решение за ХоРеКа при приготвянето на пица в стил „Класика“ и „Романа“ с шеф Красимир Кепенеров
15:30 – 16:30 - Smoke barbeque workshop с Васил Златарев – НАВЪН |
Изложбена Зала 1 |