Новото бъдеще за хорека сектора

Динамиката в сектора и ръстът на пазара – решителните показатели за обособяването на първото след осемгодишно прекъсване самостоятелно издание на изложение СИХРЕ

Нов формат. Обогатяване на тематичния обхват. И с каузата – създаване на максимално добри условия за развитие на хорека сектора. Всичко това е само част от новото лице на изложение СИХРЕ. Българският международен форум, ежегодно обединяващ бранша, ще се проведе за първи път самостоятелно. Това ще се случи от 28 до 31 януари 2020г. в Интер Експо Център.

Кампанията вече е в ход. Промяната в концепцията на изложението цели да постави акцента изцяло върху хорека сектора и да разшири спектъра на представените фирми.

Какво налага промените?

Последните издания на СИХРЕ затвърдиха тенденцията за положителния ръст и развитието на хорека сектора. Динамичността, с която браншът се характеризира и нарастващият брой услуги, изграждането на нови пазарни ниши, както и светкавичното внедряване на технологии от последно поколение, налагат създаването на една много по-мащабна бизнес-платформа от досега съществуващата. Освен това последното издание през 2018 г., регистрира над 30% ръст на участващите фирми.

Всички тези предпоставки доведоха до нуждата СИХРЕ да се провежда в самостоятелна форма. Ясен показател за нуждата от нов формат е и изключителният интерес на компаниите от България и чужбина, както и на публиката от ресторантьорския, хотелиерския, туристическия и СПА - бизнес.

Изложението ще се проведе в четири от изложбените зали на Интер Експо Център. две от палатите са ангажирани от компаниите с основна дейност в професионалното кухненско оборудване и посуда, а в осталаните две – оборудване за хотели и ресторанти, СПА и фитнес, решения за интериорния дизайн. Разбира се, компаниите ще представят както иновативни продукти, така и софтуерни продукти от последно поколение.

GastronomiX и BOCUSE D’OR

Съпътстваща програма от най-високо ниво. Това бе мнението на посетителите от от България и чужбина през 2018г., които бяха свидетели както на представените технологични иновации, така и на демонстрациите наживо. Заявката е съпътстващата програма на СИХРЕ 2020 да надгради достигнатите стандарти до най-високо световно равнище.

Залите на международния форум ще бъдат дом за кулинарното събитие GastronomiX. Известни гостуващи шеф готвачи от кулинарния свят, които ще вземат участие в него, ще завладеят съзнанието на присъстващите. Изложението ще бъде арена и на националната квалификация за най-престижното състезание за млади готвачи Bocuse d’Or.

Хотелиерски форум

В рамките на изложението ще се проведе и форум, засягащ актуални теми в хотелиерския бранш. Форумът цели да събере собственици и мениджъри  както на големи хотелски вериги, така и на различен вид по-малки хотели както за туризъм , така и бизнес ориентирани.

Нов формат. Различно лице. Четири изложбени зали и над 10 000 кв.м. изложбена площ. Такъв ще бъде духът на международно изложение СИХРЕ 2020. От 28 до 31 януари събитието ще изгради професионалната платформа на хорека сектора, давайки възможност на компаниите да се срещат със своите партньори и потенциални клиенти. Всички актуални новини за международния форум ще откриете ТУК.