Опияняващо ароматни и вдъхновяващи сетивата предложения от Салон на виното 2018

Изложението ще се проведе от 7 до 10 ноември в Интер Експо Център

С още повече аромати и вдъхновяващи вкусове, пренасящи дегустаторите в различни кътчета от света. Такава ще бъде обстановката на ежегодното изложение Салон на виното, което ще се проведе за 17-и пореден път в Интер Експо Център – София от 7 до 10 ноември.

Салон на виното отново ще събере български и чуждестранни търговски марки, лимитирани серии, нови партиди и селектирани вина, както и различни гроздови напитки. Разбира се, почитателите на божествената напитка ще могат да дегустират по време на своята обиколка из щандовете на изложителите.

Пред посетителите ще бъде разкрито богатството от родни предложения, произведени у нас от традиционните сортове Мерло, Каберне Совиньон, Сира, Мелник 55, както и Шардоне, Совиньон блан и Мускат. Любителите на „напитката на боговете и любовта“, енолозите, сомелиерите и търговците ще открият и предложения от световни дестинации – Южна Африка, Португалия, България, Аржентина, Унгария, Италия, Испания, Македония и САЩ.

Богатството на щандовете на изложителите и многобройните предложения превръщат Салон на виното както в предпочитана дестинация за всеки любител на виното, така и в полезно пространство за бизнеса, давайки възможност за директни контакти между дистрибутори, ресторантьори и крайни клиенти.

Паралелно със Салон на виното в шестте зали на Интер Експо Център ще се провеждат и международните изложения в хранително-вкусовия и хорека сектора – Месомания, Светът на млякото, Булпек, Интерфуд & Дринк и Сихре. През тази година в изложенията ще се включат повече от 500 участници от целия свят.

Съпътстващата програма обещава да бъде впечатляваща, 4-те дни на GastronomiX 2018 изобилстват от демонстрации. Началото ще постави уважаваният италиански шеф-готвач Масимо Росето, посланик на великата традиция на ризотото и бранда Riso Gallo UK . В четвъртък, на 8-и ноември, са звездните майсторски класове на Maрио Сандовал, шеф-готвач на ресторант Coque в Мадрид (2* от Мишлен) и на шеф-готвач от митичния екип на Disfrutar Barcelona (2* от Мишлен): Едуард Шатрук, Ориол Кастро и Матеу Касаняс – работили с Феран Адриа в El Bulli. В петък, на 9-и ноември, на сцената ще видим белгиеца Анри Донно, главен шеф-инструктор на престижната HRC Академия, а последният ден на GastronomiX, събота, е посветен на висшето сладкарство. Благодарение на Pastry Академията демонстрация „Шоколад“ ще води един от най-добрите шоколатиери в света, британецът Мартин Шифърс, печелил два пъти Европейската купа по сладкарство.

Провеждането на GastronomiX 2018 е възможно благодарение на подкрепата на The Alimentaria Experience.

Допълнителна информация за изложението Салон на виното ще откриете на: food-exhibitions.bg