Когато авторското меню е кулинарната ти страст: шеф Любен Койчев

Три легендарни риби са акцент в участието на именития кулинар в GastronomiX 2024

Любен Койчев

Форумът за висша кулинария GastronomiX 2024 ще бъде мястото, на което от 13:50–14:30 часа на 15 февруари ще срещнем шеф Любен Койчев. Той ще спре вниманието на широката публика върху три легендарни риби, известни с качествата си - Джон дори, скумрия и морски език.

GastronomiX 2024 ще отвори врати на 13 февруари, в рамките на хорека изложение СИХРЕ. В рамките на четири дни, до 16 февруари, форумът с основен партньор МЕТРО, ще даде възможност да се срещнем с именити кулинари от България и чужбина. Те ще предават знанията и уменията си в различните кулинарни направления.

КУПИ БИЛЕТ за СИХРЕ 2024 >                                                     Съпътстваща програма на GastronomiX 2024

Кулинарна страст на Шеф Любен Койчев е да изготвя авторски менюта за специални вечери на Chefs table за подбрани гости в ресторанта. Развитието си в областта на кулинарията стартира едва 14-годишнен, в родния си град - Габрово. След като завършва гимназия, той се обучава в HRC Culinary Academy и започва своята международна кулинарна кариера в ресторанти в Холандия, Белгия и Хърватия.

Към FACEBOOK страницата на GastronomiX

Участвал е зад кулисите на хитови кулинарни реалитита като кулинарен консултант и мениджър зад кадър на първите 3 сезона в Masterchef, както и първите 3 сезона на Hells kitchen, където е бил и жури. Бил е и главен готвач на ресторанти “Андре” на Андре Токев и Chefs на Виктор Ангелов. Той има страст към екзотичните подправки и вкусове, и към уникални и нетрадиционни продукти. В момента Шеф Койчев е главен готвач на ресторант "Таланти", споделяйки своите знания и страст към храната със студенти от 3-и семестър на HRC Culinary Academy.

КЪМ ВСИЧКИ НОВИНИ >>