МЕТРО България и партньори представят цялостни решения за безотпадно готвене GastronomiX 2022 

GastronomiX 2022 ще се проведе от 15 до 18 март в Интер Експо Център в София. МЕТРО България се включва в събитието за поредна година като основен партньор със собствен щанд на 100 кв.м.

Интер Експо Център

Дългоочакваното издание на форума за висша кухня и кулинарна култура GastronomiX 2022 ще се проведе от 15 до 18 март в Интер Експо Център в София, а основната тема на събитието е „Готвене с нулев отпадък“. МЕТРО България се включва в събитието за поредна година като основен партньор със собствен щанд на 100 кв.м, където ще предложи цялостни решения за постигане на минимализъм и нулев отпадък в кулинарията, насочени към ХоРеКа сектора. МЕТРО Академия и шеф-готвачи партньори ще направят тематични демонстрации на различни авторски техники за постигането на разнообразие в кухнята, както и ще покажат идеи, които могат да помогнат на професионалните готвачи да развият нова визия за готвене с нулев отпадък.  В демонстрациите ще бъдат представени разнообразни продукти от висок клас в основните теми на събитието – пица, паста, месо и барбекю, азиатска кухня и морска храна, кафе.  

В програмата с демонстрации на щанда на МЕТРО България се открояват имена като Робин Виляреал, Калоян Колев, Васил Златарев, Юри Велев и Веселин Дойков. Те ще направят тематични демонстрации на различни авторски техники за постигането на разнообразие в кухнята, както и ще покажат идеи, които могат да помогнат на професионалните готвачи да развият нова визия за готвене с нулев отпадък. 

В първия ден на форума, 15 март, представяне на цялостно решение за ХоРеКа при приготвянето на пица в стил „Класика“ и „Романа“ ще направи шеф Макс от Piazza Grande Burgas. Сред акцентите е и демонстрацията на шеф Юри Велев и су-шеф Веселин Дойков от МЕТРО Академия на класически и съвременни техники за приготвяне на сосове за паста с нулев отпадък.  

На 16 март специална презентация на кафе Cagliari ще направи SCA сертифицираният бариста Джулия Бароци.  

В програмата на 17 март се открояват Мастър клас за приготвяне на лангустини с нулев отпадък с шеф Робин Виляреал и шеф Калоян Колев, както и демонстрацията на шеф Робин Виляреал на тема „Азиатска кухня – решения с добавена стойност за ХоРеКа“. 

Основен акцент в последния ден на форума, 18 март, ще е Мастър класът за транжиране с нулев отпадък в стил Kansas BBQ Society с Васил Златарев от Barbecue Brothers.  

Опитът на шеф-готвачите е забележителен, те са завършили престижни гастрономични школи и са натрупали опит, работейки за едни от най-известните имена в кулинарните среди.  

В събитието се включват и двама изключително опитни баристи – Никола Кирилов (основател на специализирания магазин за кафе Urban Embassy Specialty Coffee) и Джулия Бароци.  

Форумът за висша кухня и кулинарна култура Gastronomix 2022 e единствено по рода си у нас събитие. То популяризира българската и чуждестранна висша кухня и е място за среща и контакти на професионалната кулинарна общност в България. Форумът включва майсторски класове на световноизвестни шеф - готвачи и експерти, а също и презентации с демонстрационно готвене на различни теми. 

Водеща тема на Gastronomix 2022 е „Готвене с нулев отпадък“. В тазгодишната програма уважавани шеф-готвачи и професионалисти в бранша, ще представят своята философия и разнообразни техники за безотпадно готвене и използване на качествени суровини, произведени с грижа за минимален отпечатък върху околната среда. В рамките на форума ще се проведе и кръгла маса „Zero Food Waste: Митове и реалност“, в която ще вземат участие представители на неправителствени организации, активно работещи за решаване на проблема с изхвърлянето на храна. 

Отдаденият екип от професионалисти на МЕТРО България ще бъде на място, за да консултира посетителите на форума за цялостните решения, необходими за постигане на минимализъм и нулев отпадък в кулинарията, които могат да бъдат открити в магазините на компанията.

КЪМ ВСИЧКИ НОВИНИ >>