MUTTI - само най-добрите италиански домати!

Инкофудс, официален представител на продуктите на MUTTI за България, представя марката в зала 1, щанд В6 на изложение СИХРЕ 2022

Историята на MUTTI има корени в сърцето на Долината на храните близо до Парма
През 1899 г. Марчелино и Калисто Мути основават Fratelli Mutti, фабрика за преработка на домати.

Специалистите от компания MUTTI обработват 100% италиански домати. Създадена през 1899 г. от Марселино и Калисто Мути, днес компанията е лидер на европейския пазар на продукти за домати. И е важно да отбележим – в България също можем да се насладим на тези италиански вкусове. Благодарение на фирма Инкофудс, която е официален представител на MUTTI за страната ни. Съвсем скоро, от 15 март, в продължение на три дни, специалистите от Инкофудс ще ни запознават с качествата ѝ в зала 1, щанд В6.

MUTTI оперира в 96 страни по света с производствен обем от 580 000т. през 2020 г. Докато историческите ѝ продукти (концентрирани домати паста, пюре и ситно нарязани домати) са обичани по целия свят, желанието за иновации насърчава производителят да разшири постепенно портфолиото си с широка гама от приготвени сосове.

Историята

Историята на MUTTI има корени в сърцето на Долината на храните близо до Парма. Районът е подходящ за отглеждане на домати, където селскостопанският опит и дългогодишното майсторство имат дълбоки корени. През 1850 г., когато Джовани Мути, вече пионер в тази област, въвежда сеитбообращението. Тази практика се прилага и в наши дни.

MUTTI

През 1899 г. Марчелино и Калисто Мути основават Fratelli Mutti, фабрика за преработка на домати. След като първоначално приемат занаятчийски критерии и практики, скоро възприемат нов бизнес подход и се превръщат в лидери в процъфтяващата индустрия. 100 години по-късно, през 1999 г., MUTTI става първата компания, сертифицираща продуктите си с етикета „Сертифицирано интегрирано производство“ в съответствие със стандарта UNI 11233. Това сертифициране свидетелства за съответствие с международните директиви, тъй като фирмата успешно преминава всички тестове и проверки през целия цикъл: прибиране, производство и разпространение.

MUTTI и съвременния свят

През 2001г. MUTTI получава статут „БЕЗ-ГМО“, изискващ два различни вида проверки: директни инспекции на земеделските процеси и анализи на растенията, пресни домати и готови продукти от независими лаборатории. Освен това гарантира пълна проследимост на веригата със сертификат ISO 22005, получен през 2016 г. Целта на компанията, наред с постоянния фокус върху иновациите, е непреклонният стремеж към качество както при обработката на домати, така и по цялата верига; основно мяста винаги е заемала околната среда, определяна от философията на компанията като ценен и незаменим актив.

„MUTTI е семейна компания, в която уменията на всеки един работник са важни. Успехът и постигнатите цели до момента са резултат от енергията и ентусиазма на хората, които допринасят за създаването на крайния продукт“, напомня едноименният производител.

С въведените практики MUTTI се грижи за естествените качества на доматите. Подходът е ясен: извежда най-доброто качество на суровината и разработва производствен процес, който я запазва напълно. Продуктите са чисти и се приготвят предимно с домати и щипка сол. „Те са толкова прости, че това ниво на качество не би било възможно, ако Mutti не можеше да запази всички естествени характеристики на доматите, когато се преработват“, твърдят от компанията. Тук се намесват фирмените специалисти. Ден след ден тяхната мисия е да поддържат типичната автентичност на продуктите Mutti, която потребителите разпознават в тяхното качество и вкус.

Качество, история, опит, иновативност. Всички те са относими към компанията и за тях можем да говорим още много. Но нека завъшим този текст така: качествата на MUTTI ще открием в зала 1, щанд В6 на Инкофудс по време на изложение СИХРЕ 2022. Ако искате да се запознаете с продуктите още сега, можете да направите това на линка: www.inkofoods.com/bg/product/mutti

КЪМ ВСИЧКИ НОВИНИ >>