СПА процедурата „флотация“ – за хора, които обръщат внимание на здравето си

В новата концепция на изложение СИХРЕ основен акцент e СПА. Сред предложенията пррез 2020г., са помещенията за процедурата „флотация“, представени от Spa Creative.

В зависимост от потребностите на СПА-центъра, компанията предлага два типа пространства за флотация. Клиентите могат да избират между кабина и специално оборудвана стая.

Процедурата

„Флотацията като иновативна спа процедура позволява да се откъснем от напрегнатото ежедневие, умората и стреса“, отбелязват от Spa Creative. И допълват: „с тази терапия се отпускате, чувствайки, че се носите в безтегловност“.

Плаващите вани и кабините дават възможност за 50-минутни сесии в чиста и хигиенична вода със съдържание от 30% MgSO4 (магнезиев сулфат). Течността е с телесна температура, а ако е необходимо, в началото и края на програмата са включени терапии със светлина, звук и аромати. По средата на сесията клиентът се наслаждава на безтегловна, тиха, спокойна и стопляща тялото среда, наподобяваща утроба. Липсата на светлина отпуска сетивата и помага да се постигне състояние на дълбока медитация. MgSO4 и плаването влияят положително върху тялото, кожата, мускулите, ставите и гръбнака. Дълбокото отпускане на тялото води до успокояване на дишането и сърдечната дейност, подобрено кръвообращение и отделяне на еиндорфини, посочват от компанията.

Флотацията, обогатена с епсомови соли, може да помогне при мускулни и костни проблеми, заболявания, болки, стрес и депресия, проблеми със съня и изтощението, да стимулира личностното развитие. „Смята се, че едночасов престой във ваната се равнява на 4 часа сън“, отбелязват от Spa Creative.

За кого е предназначена процедурата „флотация“?:

- за всички хора, които обръщат внимание на здравето си, искат да си почиват, да се отърват от стреса, да се научат да медитират и да изживеят плаването

- атлети, спортисти, заети бизнесмени

- хотели, които да предложат нещо ново и иновативно

- спа центрове, дневни спа центрове, които да разширят услугите си

-спортни и уелнес центрове, центрове за красота и здраве

КЪМ ВСИЧКИ НОВИНИ >>