Керхер представя новата си батерийна платформа за професионални уреди за употреба на открито

Керхер пуска на пазара гама от здрави уреди на батерии за професионали потребители - от косачки до машини за издухване на листа и верижни триони. Със серията от иновативни продукти широката публика ще се запознае на изложение СИХРЕ 2020.

Безкабелна сила за професионалисти

Косене и подрязване на жив плет в паркове, премахване на листа на големи площади, рязане на клони и дървета след бури. Керхер има решение за тези задачи: като част от "Kärcher Battery Universe" специалистът по почистване пуска серия здрави уреди, захранвани с батерии –косачки, уреди за издухване на листа, верижни триони. Серията акумулаторни машини за употреба включва осем мощни 36 V продукта: уред за издухване на листа, верижен трион и верижна резачка за клони, косачка, тример с корда и тример с метален диск, храсторез, раница с уред за издухване. Общините, строителните компании, фасилити компании, поддръжка на градини и озеленяване и земеделските производители са малка част от тези, които могат се възползват от възможностите на акумулаторните машини.

Максимална гъвкавост за потребителя

„Търсенето на контакти и досадната работа по навиването и размотаването на кабела са вече минало с използването на уреди с батерия“, споделят от Керхер. В същото време има и по-малко опасности при безкабелните машини. Освен безопасността при работа, се увеличава ефективността, а потребителите спестяват работно време. Всички продукти в гамата работят на 36 V Battery Power + батерии с капацитет 6.0 Ah или 7.5 Ah.

Минимални разходи за работа и поддръжка

Новите акумулаторни уреди за външна професионална употреба се отличават с ефективността си. Експлоатационни разходи в сравнение с машините, работещи с бензин са по-малки. Благодарение на здравите материали, обезопасената електроника и фиксираните връзки, те са устойчиви на удари и вибрации. Стоманеното шаси и висококачествените лагери на колелата на акумулаторната косачка Керхер LM 530/36 Bp или изработеният от закалена стомана нож на тримера BCU 260/36 Bp, са гаранция за дълъг експлотационен живот; намаляват се разходите за поддръжка. Верижният трион CS 400/36 Bp, задвижван от батерия има автоматично смазване, намалявайки разходите по поддръжката; веригата може да бъде бързо регулирана или сменена с помощта на комбиниран гаечен ключ.

Практичен и удобен за потребителя и околната среда

„Новите продукти са тихи в работен режим“, коментират специалистите от Керхер. Това ги превръща в подходящ избор при работа на оживени обществени места и през нощта. Верижният трион на Керхер с батерия е много по-тих от бензиновия си аналог. Без емисии на отработени газове и по-слаби вибрации, продуктите са лесни за употреба. С използването на уреда за издухване на листа LB 930/36 Bp на батерии, вибрациите са намалени значително.

Намаленото тегло на машините, ергономичните или въртящите се дръжки, както и иновативната система за носене, например за акумулаторния храсторез HT 650/36 Bp гарантират удобна позиция на тялото. С косачката на батерии скоростта на движение или работа може да бъде индивидуално адаптирана.

Kärcher Battery Universe

Kärcher Battery Universe включва две платформи за батерии, с непрекъснато нарастващ брой машини – от водоструйка до уред за издухване на листа и многофункционална смукачка. Както компактните 18 V батерии, така и мощните 36 V батерии се предлагат с различен капацитет, за да покрият по-широка гама на потребление.

Батериите са съвместими с всички машини на Керхер от същия клас напрежение, независимо дали са хоби уреди или в гамата за професионалисти. Всички батерии на Керхер имат LCD дисплей с технология, която в реално време показва капацитета ѝ и оставащото време на работа както и периода за зареждане в минути. Корпусът е удароустойчив и защитен от прах и влага в съответствие с клас на защита IPX5. Батериите осигуряват оптимална работа при интензивно натоварване, а интелигентният мониторинг на клетките предпазва от претоварване, прегряване и пълно разреждане. Ако машината не се ползва за продължителен период, контролираният от процесора автоматичен режим на запазване на батерията „Battery Power“ осигурява дълъг живот на клетките.

Технически характеристики на продуктите, предложени от Керхер, които ще откриете в зала 4, щанд А10:

Верижен трион CS 400/36 Bp автоматично смазване, защита от претоварване, 23 м/сек (скорост на веригата)

Храсторез HT 650/36 Bp – защита от претоварване и порязване, 33 мм режещи зъбци

Уред за издухване на листа LB 930/36 Bp – 60 м/сек въздушен поток, бутон „Турбо“ за кратка пикова мощ, каишка за през рамо, контрол на мощността                                                                 

Уред раница за издухване на листа LBB 1060/36 Bp – 65 м/сек въздушен поток, Бутон Турбо за кратка пикова мощ, контрол на мощността, система за носене на гръб, без вибрации.

КЪМ ВСИЧКИ НОВИНИ >>