UniChef 2018 може да те заведе в Банкок, Тайланд

Светът е прекрасен и необятен. Затова не трябва да си губим времето, а да се впуснем в пътешествия, за да го опознаем. Е, планирахте ли вече следващото си пътуване? А защо то не бъде до Банкок, Тайланд?

Всъщност до тази прекрасна дестинация ще имате възможност да отидете, тъй като съвсем скоро предстои изложението СИХРЕ, в рамките на което ще се проведе кулинарното състезание UniChef 2018. Надпреварата е насочена към професионалните готвачи и ученици, които се обучават в гимназии и техникуми с кулинарен профил.

Тайланд, идваме!

За да докажат на какво са способни, тази година в кулинарна надпревара ще се впуснат две групи участници. Първата е UniChef – състезание, насочено към професионалните готвачи, за които храната и готвенето са страст, към професионалистите, които се радват  на конкуренцията в кухнята. Големият печеливш ще получи възможност да посети кулинарен курс в Банкок, Тайланд!

Следващата категория е UniChef Juniour, в което ученици, които се обучават в техникуми и гимназии с кулинарен профил, могат да  пренесат уменията, които са научили в „класната стая“ в кухнята на професионалния готвач.

Как да участвам?

Механизмът на състезанието UniChef се състои от 2 етапа:

Етап 1

  1. Всеки участник трябва да приготви ястие по избор (без десерти), използвайки поне един от професионалните продукти  Knorr Азиатска серия. Да качи снимка на ястието на  http://www.unichef.bg/заедно с рецепта на ястието.

Необходимо е всеки участник да се регистрира за участие, преди да качи снимката със своето ястие. Всеки ученик, който желае да участва в UniChef Juniour, освен снимка на ястието, трябва да предостави и попълнена декларация за родителско съгласие.  

  1. Да сподели във Facebook, че участва в UniChef 2018, и да събира точки.
  2. Десетте участници от всяка категория, събрали най-много точки, ще се състезават на живо, по време на SIHRE (7-9 ноември 2018 г.) в София.

Етап 2 - Финал

  1. Участниците трябва да приготвят ястието, с което са се класирали в ТОП 10, на живо по време на SIHRE в София.
  2. Всеки участник трябва да приготви своето ястие в рамките на 1 час, в 3 порции.
  3. Ястието и работата на всеки един ще бъдат оценявани от 3-членно международно жури. Най-добре представилият се участник в категорията UniChef  ще спечели  кратък курс на обучение в  Банкок, Тайланд, а най-добре представилият се участник в категория UniChef Junior ще спечели сет професионални ножове и 500 лв. парична награда, а училището, където се обучава победителят, ще получи ваучер за професионално оборудване на стойност 1000 лв. с ДДС.

Повече за правилата на състезанието може да намерите тук: http://www.unichef.bg/rules

Всичко за изложение СИХРЕ ще откриете на food-exhibitions.bg

КЪМ ВСИЧКИ НОВИНИ >>