Виното, виното – тази любима напитка

Хубавото вино пленява човечеството от векове с ароматите и вкусовите си качества. Именно тази любима напитка и съчетаването й с храната са във фокуса на форума WiFo 2017. Събитието е част от GASTRONOMIX 2017, провеждащ се в рамките на изложението СИХРЕ.

„България пристъпва в една нова епоха по отношение на виното“, споделиха лекторите. Според тях у нас се повишава културата за консумация на пленителната напитка и съчетаването й с различни видове храни.

Сред акцентите на WiFo 2017 бе пенливото вино. Присъстващите в залата с любопитство научиха, че то действа като изчистващ небцето агент. И още повече – според специалисти в областта на тази напитка, пенливото вино е най-добрият „приятел“ на всички видове храна.

По време на форума бяха показани и добри примери от страната ни. Един от тях е семейният малък магазин на Марин Маринов. Той се е специализирал в продажбата само на български вина от малки изби.

Изложение СИХРЕ, което се провежда паралелно с МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО и ИНТЕРФУД & ДРИНК, продължава и през съботния ден, 11 ноември. Вратите са отворени за посетители до 16.00 часа.