Кулинарният форум GastronomiX официално започна

Кулинарният форум GastronomiX официално бе открит през първия ден на изложението СИХРЕ, 8 ноември. Второто издание на форума отново се провежда в рамките на специализираното изложение за хотелско, ресторантско, кетъринг и СПА оборудване – СИХРЕ. 

„За поредна година работим заедно“, каза в приветственото си слово по време на откриването управителят на Интер Експо Център Ивайло Иванов. Той отчете и добавената стойност, която придават  съпътстващите събития на провеждащите се изложения за хранително-вкусовата промишленост и хорека сектора.

Официално форумът  GastronomiX и националната квалификация за най-престижното състезание за професионални готвачи Bocuse d’Or откри chef Андре Токев, който е основател на Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ) и официално жури на Bocuse d’Or. „Нека това бъде едно много успешно състезание“, пожела той на отборите, участващи в Bocuse d’Or.

Освен националната квалификация Bocuse D’Or и кулинарния форум GastronomiX, в рамките на СИХРЕ ще се проведе и форумът за храна и вино WiFo.

СИХРЕ се провежда паралелно с изложенията  МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО и ИНТЕРФУД & ДРИНК. 

От 8 до 10 ноември вратите на изложенията ще бъдат отворени за посетители от 9.30 - 18.30 ч., а на 11 ноември – до 16.00 часа.