Кой ще бъде UniChef 2017?

Готвенето е удоволствие, примесено с любов към храната. Но за професионалистите то е и съчетание от вдъхновение, изкуство и една от най-важните съставки – познания за различните продукти и техники на приготвяне. В епична битка, за да се разбере кои са най-добрите, отново ще се впуснат професионалистите по време на кулинарното състезание UniChef, което ще се проведе в рамките на изложение СИХРЕ 2017 от 8 до 11 ноември в Интер Експо Център.

UniChef е кулинарно състезание за професионални готвачи и ученици, които се обучават в гимназии и техникуми с кулинарен профил. Надпреварата е изцяло разработена, за да вдъхновява и подкрепя младите и мотивираните хора в България, които са амбицирани да докажат на какво са способни.

През 2017 година в UniChef ще се състезават 2 групи категории. 

Категория „UniChef

UniChef е състезание, насочено към професионалните готвачи, за които храната и готвенето са страст, към професионалистите, които се радват  на конкуренцията в кухнята.

Категория „UniChef Juniour“

UniChef Juniour е състезание, в което ученици, обучаващи се в техникуми и гимназии с кулинарен профил, могат да  пренесат уменията, които са научили в „класната стая“, в кухнята на професионалния готвач.

Как да участваш?

Механизмът на състезанието UniChef се състои от 2 етапа. В първия етап всеки участник трябва да приготви ястие по избор (без десерти), използвайки професионалните серии продукти Knorr/Hellmann`s. След това участникът трябва да качи снимка на ястието на  http://www.unichef.bg/, заедно с рецептата. Следващата стъпка е да сподели във Facebook, че участва в UniChef 2017 и да събира точки. Десетте участници от всяка категория, събрали най-много точки, ще се състезават на живо, по време на СИХРЕ.

По време на втория етап участниците трябва да приготвят ястието, с което са се класирали в „ТОП 10“, на живо по време на изложението. Всеки ще разполага с 1 час, през който трябва да приготви 3 порции. Ястието и работата на всеки един ще бъдат оценявани от 3-членно международно жури.

Най-добре представилият се участник в категорията „UniChef“ ще спечели  кратък курс на обучение в Кулинарен институт LENOTRE в Париж . Вторият в класирането ще получи ваучер на стойност 500 лв. с ДДС, а за трето място е предвиден ваучер на стойност 300 лв с ДДС. Най-добре представилият се участник в категория „UniChef Junior“ ще спечели стипендия за обучение в Института по кулинарни изкуства (CAI) -Варна, и ваучер за професионално оборудване на стойност 1000 лв. с ДДС  за училището, в което се обучава ученикът. Участниците, класирали се съответно на 2-о и 3-о място, ще получат като награда 1-месечен стаж в реномиран ресторант в София.

Повече информация може до откриете тук: http://unichef.bg/ , а пълните правила на състезанието тук: http://unichef.bg/rules

Кой ще бъде UniChef 2017? Отговорът ще разберете по време на изложението СИХРЕ – зала 6, щанд В6