Дамаските на фирма „ЧАР“ с технология, предпазваща от замърсяване

Цветовете, удобството и стилът са три съществени елемента за създаването на успешна мебел. Но във фокуса на всеки производител и потребител е качеството на материалите, от които се създават продуктите. Фокусирайки се върху иновативните технологии, на изложението СИХРЕ фирма „ЧАР“ ще представи последно поколение Aqua Clean дамаски.

Иновативната дамаска притежава голяма здравина, което я прави устойчива на химическите препарати, използвани в ежедневието. Това е постигнато чрез специални влакна в дамаската. Обработката с Aqua Clean фибри, обгръщащи влакната на текстила с невидим слой, предпазва от замърсяване.

Характерното при текстилите, обработени с технологията, е, че тъканта и всякакъв вид петна по нея могат лесно да бъдат почистени само с вода. Дори когато петното от кафе, вино, кетчуп или химикал е проникнало в дълбочина, при Aqua Clean дамаските то се почиства изцяло.

Освен това материите Aqua Clean са сертифицирани от Made in Green®, което ги превръща в екологично решение за тапициране, подходящо за деца заради антибактериалните свойства.

Фирма „ЧАР“ ще представи своите продукти в зала 6, щанд С6