Съпътстваща програма

01


Програма на Gastronomix 2022 >>

Научи повече за Retail Summit >>   

 Научи повече за Dibla Design Awards 2021 >> 

Retail Summit 

Retail Summit - Водещо събитие за ритейл сектора и онлайн търговците, разглеждащо актуални тенденциите в индустрията

09:00 - 09:30 Регистрация, кафе & Networking

 в компанията на Spetema и Devin

09:30 – 09:35 Официално Откриване 

НАДЯ ГОГОВА, издател и управляващ партньор, сп. ENTERPRISE

ПАНЕЛ 1 | Пазар и тенденции в „новото нормално“ или как се променя търговията на дребно

09:35 – 10:00 Тенденциите в FMCG и Retail GFK България

10:00 – 10:30 Презентация на Market Links 

ДОБРОМИР ЖИВКОВ, Managing Director, Market Links

10:30 - 10:45 Кафе пауза & Networking 

в компанията на Spetema и Devin

ПАНЕЛ 2 | The Future of Retail: Customer Experience

 

10:45 - 11:05  The Future of Retail: What Consumers want from Retailers today?

ОГНЯН ПОПОВ, основател и управител, Офериста Груп България, член IAB България

11:05 - 11:25 Customer journey: how to find the right balance between online and offline?

АНГЕЛ ИСКРЕВ, творчески директор, proof., член на IAB България

11:25 - 11:45  Иновациите в търговията на дребно – машини, IoT устройства – автоматизирани каси, интелигентни рафтове, автоматизация на складове и вериги за доставки

11:45 - 12:00  Кафе пауза & Networking

в компанията на Spetema и Devin

ПАНЕЛ 3 | Дискусионен панел

12:00 - 12:30 Как да спечелите доверието и лоялността на потребителите в ерата на дигитална трансформация

Модератор:  пoкана към Рая Попова, Председател на Българската Ритейл Асоциация

Гост панелисти:  Мария Добрева, Бранд мениджър Tymbark България и покани към представители на Kaufland, Mr.Bricolage и Lilly drogerie

12:30 - 13:30 Обяд & Networking

в компанията

на Spetema и Devin

ПАНЕЛ 4 | Data and innovation

13:30 - 13:50  Как данните и анализите помагат на търговците на дребно да разберат по-добре нуждите на клиента и как процесите, задвижвани от AI помагат за това?

КИРИЛ ДИНОВ, VP of Sales Eastern Europe, Vtex

13:50 - 14:10 Презентация на TBI BANK – предстои позициониране на тема и лектор

14:10 - 14:30 Иновациите, които водят след себе си промяната: Свеж поглед върху търговията на дребно

14:30 - 14:40 Кафе пауза & Networking

в компанията на Spetema и Devin

ПАНЕЛ 5 | Workshops

14:40 - 15:40 Предстои позициониране на тема 

Модератор: НИКОЛАЙ НЕКОВ

Digital Strategy & eCommerce Consultant, ThinkFirst Digital

15:40 - 16:30

Предстои позициониране на тема и лектор

16:30

Време за въпроси и закриване на форума

Организатор:

Зала Витоша,

етаж 1 

GastronomiX

10.00 - 18.00 Gastronomix - единствен по рода си в България професионален кулинарен форум за висша кухня и кулинарна култура

Изложбена Зала 1

13:00  Официално откриване на изложения СИХРЕ, #RETAIL SHOW и професионален кулинарен форум GastronomiX

СЕМИНАРНА ЗАЛА В ИЗЛОЖБЕНА ЗАЛА 2

Основна сцена

 

12:00 - 13:00 Фрутела

Тема: Липсата на персонал – проблем с решение

 

13:00–13:45 МЕТРО – Класически и съвременни техники за приготвяне на сосове за паста с нулев отпадък с шеф Юри Велев и шеф Веселин Дойков

 

14:15-15:15  Джун Йошида, Тема (с дегустация): Японско говеждо месо Wagyu

 

15:30-16:00 БУЛТЕКС 99 представя ревю на униформено облекло с марките Be unique и Giblors. Професионални решения за Вашия ресторант, хотел и СПА!

 

16:15-17:15  Шеф Георги Ангелов ИКЕА,

тема: Как да управляваме хранителните отпадъци чрез системата  Waste Watcher

Изложбена Зала 1

Презентации щанд МЕТРО

 

11:30 – 12:15 – Цялостно решение за ХоРеКа при приготвянето на пица в стил „Класика“ и „Романа“ с шеф Макс

14:00 – 15:00 – Цялостно решение за ХоРеКа при приготвянето на пица в стил „Класика“ и „Романа“ с шеф Макс

 

15:30 – 16:30 – Съвременни и традиционни методи за готвене на барбекю (телешко месо) с шеф Юри Велев

Изложбена Зала 1

ББР среща БИЗНЕСА

Представяне на продуктите на ББР в подкрепа на хотелиерите и ресторантьорите

14:00 - 16:00 

14:10 – 14:20 ч. Откриване - Даниел Лорер, Министър на иновациите и растежа

14:10 – 14:20 ч. Илин Димитров, Председател на Комисията по туризъм в 47-то Народно събрание

14:20 – 14:40 ч.   Презентация на продуктите в подкрепа на хотелиерите и ресторантьорите на Българска банка за развитие – Владимир Георгиев, изпълнителен директор и Димитър Стоилов, директор „Бизнес развитие“

14:40 – 14:50 ч. Ирена Георгиева, зам.-министър на туризма

14:50 – 15:00 ч. Бранимир Миланов, Председател на Софийска хотелиерска и ресторантьорска асоциация

15:00 – 15:15 ч. Дискусия

СЕМИНАРНА ЗАЛА В ИЗЛОЖБЕНА ЗАЛА 2

GastronomiX

10.00 - 18.00 Gastronomix - единствен по рода си в България професионален кулинарен форум за висша кухня и кулинарна култура

Изложбена Зала 1

Основна сцена

11:00-12:00  Реми Делет, шеф сладкар Франция, ръководител на  Chocolate Academy Belgrade, презентация на авторски десерт - Choux с млечен шоколад и сливова ракия.

 

12:30-13:30 Саранда - Тема: РАМА сметани и вегетариански трендове на UPFIELD / RAMA Creams and UPFIELD Vegan Trends

Лектор: Chef Vasilis Mandros

 

14:00–14:45 МЕТРО: Приготвяне на пица с нулев отпадък с шеф Макс

 

15:00–16:00 Шеф Жан-Кристоф Дюк, Compagnon du Tour de France, европейска магистърска степен по сладкарство, консултант на Les vergers Boiron, Тема: Колаборация между модерна визия и традиционно ноу хау в приготвянето на плодови мусове и ганаши

 

16:15 -17:00 Кофи Крема

тема: "Кафето като социална напитка"

 "Ползите от качественото предлагане“ лектор Веселин Панов - официален бариста на  Hausbrandt за България

Изложбена Зала 1

Презентации щанд МЕТРО

 

10:00 – 11:00 – Презентация на кафе Cagliari от SCA сертифициран бариста Джулия Бароци

 

11:15 – 12:00 – Презентация на млени меса собствено производство с шеф Юри Велев

 

12:00 – 13:00 – Цялостно решение за ХоРеКа при приготвянето на пица в стил „Класика“ и „Романа“ с шеф Макс

 

13:00 – 14:00 - Презентация на кафе Cagliari от SCA сертифициран бариста Джулия Бароци

 

16:00 – 17:00 –   Класически и съвременни техники за приготвяне на сосове и паста с нулев отпадък с шеф Веселин Дойков

Изложбена Зала 1

11:00 – 11:30 ч – фирма Микроинвест, тема: „ Предимства на Ate.bg - иновативна система за електронно меню за управление на поръчките в заведенията“.

14:00 -16:00 ч Кръгла маса по тема Zero Food Waste

Модератор: доц. Десислава Димитрова, ИБЕИ-БАН, координатор на Slow Food в България

Участници:

Цанка Миланова, изпълнителен директор на Българска хранителна банка:  Работата на БХБ за намаляване на разхищението на годна храна и разумното и оползотворяване

 

Ива Тафраджийска, мениджър Корпоративни комуникации в Метро България: Добрите практики насочени към нулевия отпадък в работата на Метро академия

 

Блажка Димитрова, създател и собственик на първия у нас ресторант с нулев отпадък на храната:

Принципи на философията Нулев отпадък, прилагани в ресторант „Благичка – Zero Waste“

 

Шеф Владислав Пенов, главен готвач на ресторант Космос: Прилагани на практика идеи за оползотворяване и намаляване на отпадъците в ресторанта

 

Джейн Димитрова, FoodOBox: Първото в България мобилно приложение, което се бори с разхищението на храната. FoodObox е кутия-изненада, която съдържа спасена от изхвърляне висококачествена храна на достъпна цена.

 

Весела Мирчева, ЛИСТОТО – качествени листни зеленчуци и подправки за ресторанти, при прилагане на иновативни технологии и оптимални условия на производство и доставка.

 

Никола Кирилов, Urban Еmbassy Café Специализиран магазин за кафе, в който продуктите се продават и предлагат само и единствено в стъклени съдове на принципа на депозитна система.

 

Денимир Димитров, Zero Wave, Производство на вкусни бисквити-крекери от страничен продукт, считан за отпадък

СЕМИНАРНА ЗАЛА В ИЗЛОЖБЕНА ЗАЛА 2

Dibla Design Awards 2021

19.00 - Dibla Design Awards 2021 - Награди за интериорен и продуктов дизайн

Организатор:

Изложбена Зала 4

GastronomiX

10.00 - 18.00 Gastronomix - единствен по рода си в България професионален кулинарен форум за висша кухня и кулинарна култура

Изложбена Зала 1

Основна сцена

 

11:00-12:00 Шеф Жан-Кристоф Дюк, Compagnon du Tour de France, европейска магистърска степен по сладкарство, консултант на Les vergers Boiron,

Тема - колаборация между модерна визия и традиционно ноу хау в приготвянето на плодови мусове и ганаши

 

12:30-13:30  -  Институт по Кулинарни Изкуства -шеф Хю Бутен (Hugues Boutin) - Директор на Института по кулинарни изкуства към Висше училище по мениджмънт, тема: Десерт от "грозни" зеленчуци

 

14:00–15:00 МЕТРО Мастър клас за приготвяне на лангустини с нулев отпадък: шеф Робин Виляреал и шеф Калоян Колев

 

16:00-17:00 – тема: Нова Балканска кухня, лектор: Ваня Пушкар, основател и куратор на New Balkan Cuisine и главен готвач на ресторант Iris, Белград / Vanja Puskar

Изложбена Зала 1

Презентации щанд МЕТРО

 

10:00 – 11:00 - Презентация на кафе Cagliari от SCA сертифициран бариста Джулия Бароци

 

11:00 – 12:00 - Азиатска кухня – „street food” решения за ХоРеКа с шеф Робин Виляреал и шеф Виктор Жечев

 

12:00 – 13:00 – Цялостно решение за ХоРеКа при приготвянето на пица в стил „Класика“ и „Романа“ с шеф Красимир Кепенеров

 

13:00 – 14:00 - Презентация на кафе Cagliari от SCA сертифициран бариста Джулия Бароци

 

15:30 – 16:30 – Цялостно решение за ХоРеКа при приготвянето на пица в стил „Класика“ и „Романа“ с шеф Красимир Кепенеров

Изложбена Зала 1

11:00 – 12:00 ч Презентация на фирма My Air Bulgaria

СЕМИНАРНА ЗАЛА В ИЗЛОЖБЕНА ЗАЛА 2



GastronomiX

10.00 - 18.00 Gastronomix - единствен по рода си в България професионален кулинарен форум за висша кухня и кулинарна култура

Изложбена Зала 1

Основна сцена

 

11:00-12:00 Петра Димитрова, Plant.Bite

тема: Към устойчиво хранене с ново поколение алтернативи на месото

 

13:00–14:00 МЕТРО Мастър клас за транжиране с нулев отпадък в стил Kansas BBQ Society с Васил Златарев

 

14:30-15:45 SoFerments

Лектори: Антон Васев и Мартин Николов

тема - Ферментациите: креативност по пътя към нулевия отпадък

Изложбена Зала 1

Презентации щанд МЕТРО

 

11:00 – 12:00 – Класически и съвременни техники за приготвяне на сосове за паста с нулев отпадък с шеф Веселин Дойков

 

12:00 – 13:00 – Цялостно решение за ХоРеКа при приготвянето на пица в стил „Класика“ и „Романа“ с шеф Красимир Кепенеров

 

14:15 – 15:00 – Цялостно решение за ХоРеКа при приготвянето на пица в стил „Класика“ и „Романа“ с шеф Красимир Кепенеров

 

15:30 – 16:30 - Smoke barbeque workshop с Васил Златарев – НАВЪН

Изложбена Зала 1